WIN | Duotickets avant-première Rafiki

05/09/2018 - 11:27
wedstrijd
Rafiki
Sphinx.be
ZiZo mag duotickets weggeven voor de avant-première van 'Rafiki' op donderdag 20 september om 20 uur in Gent. De film vertelt de love story van twee jonge vrouwen.

'Rafiki' is de eerste Keniaanse film ooit die het prestigieuze festival van Cannes haalt. Maar de filmcommissie in hoofdstad Naïrobi verbiedt 'Rafiki'. Iedereen die de film bezit, bekijkt of vertoont overtreedt de wet, zegt de officiële commissie. De Keniaanse overheid heeft het moeilijk met het lesbische liefdesverhaal. En met alle uitingen van homosexualiteit trouwens. 'Rafiki' betekent 'vriend' in het Swahili. De film vertelt de love story van twee jonge vrouwen. De filmcommissie ziet in de film een poging om lesbische relaties te legitimiseren. Dat is onaanvaardbaar voor de overheid van het Oost-Afrikaanse land. Homosexuele handelingen zijn er verboden, er staan straffen op tot 14 jaar.

Regisseur Wanuri Kahiu is erg ontgoocheld. 'Volwassen Kenianen krijgen niet het recht om zelf te oordelen en te beslissen welke films ze willen zien', zegt ze.  'Rafiki' is gebaseerd op de bekroonde novelle 'Jambula Tree' van de Ugandese auteur Monica Arac Nyeko. In dit 'Romeo en Julia'-verhaal krijgen twee jonge vrouwen die tot politieke groepen behoren die elkaar bestrijden een coup-de-foudre.

Neem deel een maak kans op een duoticket voor de avant-première in samenwerking met Cinemien op donderdag 20 september om 20 uur in Cinema Sphinx (Gent).

Meer info en tickets

Lees meer over: