Vrouwendag komt op tegen geweld

11/11/2011 - 10:04

Het Vrouwen Overleg Komitee (VOK), het Vrouwendagplatform, de stad Leuven en de provincie Vlaams-Brabant organiseren vandaag de 40ste Vrouwendag rond het thema Geweld.

Uit hun brochure: Geweld is voor veel vrouwen, hier en elders in de wereld, een harde realiteit: van partnergeweld tot verkrachting. In hun strijd daartegen tonen vrouwen telkens weer hun kracht. Dat is de rode draad doorheen deze 40ste Vrouwendag: de kracht om naar buiten te komen met vrouweigen verhalen, op te komen voor vrouwenrechten, je te verzetten tegen onrecht, te ijveren voor verandering, trots te zijn op wie je bent...”

Stevig programma

Het Vrouwendagplatform stelde een uitdagend programma samen op maar liefst drie locaties: de Schouwburg, de bibliotheek Tweebronnen en het Museum M. Zo kun je er genieten van woord en beeld in tentoonstellinge en optreden, je eigen weerbaarheid opdrijven via workshops, of met je kinderen naar het bijzondere aanbod in de Museumbuurt.
Om 17 uur sluit de Vrouwendag af met het bekendmaken van een eisenpakket en een optreden van Lady Angelina.

Lesbisch luik

Voor onze groep vindt van 14u00 tot 15u30 een seminarie plaats in Museum M, over geweld tegen lesbiennes overal ter wereld. Aan de hand van getuigenissen gaat de groep er dieper in op de soorten geweld overal ter wereld en wordt gespeurd naar mogelijke oplossingen.

Lepa Mladjenovic (Servië), Catherine Gouffau (Merhaba), Zahra Choua (o.v.) en een vrouw die haar land ontvluchtte omdat ze er als lesbienne niet veilig was, vertellen hun verhaal. Ria Convents (Vrouwen in ‘t Zwart, advocate) leidt het gesprek in goede banen.

Het programma van de Vrouwendag start om half elf, en vult zowat de hele dag. Allen naar Leuven, dus.

Meer info: Vrouwendag

 

Bron: 

Vrouwendag.be

Lees meer over: 
Hier niet op klikken aub