VIDEO | Antwerp Pride-weekend plechtig en feestelijk gestart

07/08/2015 - 01:29

Donderdag is in het stadhuis van Antwerpen het Antwerp Pride-weekend officieel gestart met enkele toespraken, een intercontinentaal telefoongesprek en een receptie. Achteraf werd er bijgepraat, pogingen tot flirten gewaagd en gefeest tijdens de Midsummer Party van Het Roze Huis - çavaria Antwerpen.

In het stadhuis waren er toespraken van schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA), die als waarnemend burgemeester Bart De Wever (N-VA) vervangt. De burgemeester is met vakantie in Italië. Van Campenhout heette Antwerp Pride welkom en wees op enerzijds de reeds afgelegde weg en anderzijds de route die nog vooruit ligt voor holebi's en transgenders.

Marc Lambotte, de ceo van Agoria, herhaalde zijn boodschap van creativiteit en anders denken. Belgian Pride-organisator Chille Deman wees op de nauwe samenwerking tussen de Belgian Pride in Brussel en Antwerp Pride.

Cineast Xiaogang Wei lichtte toe hoe LGBT-zijn en coming-out in China zijn. Antwerp Pride-voorzitter Bart Abeel had tenslotte woorden van dank. In het bijzonder voor vrijwilliger Jan Allemeersch, Het Roze Huis-voorzitster Marcia Poelman en Jeroen Van Lievenoogen. Hij startte Antwerp Pride mee op.

In zijn dankbetuigingen werd Bart Abeel weliswaar onderbroken door schepen voor Cultuur Philip Heylen (CD&V), die vanuit Charleston in South Carolina telefonisch speechte.

Midzomerfeest

Om 18 uur startte simultaan op de Draakplaats de Midsummer Party. Ondertussen is dat het traditionele startschot van de feestelijkheden. De Draakplaats was afgeladen vol tot middernacht, toen de muziek uitmoest, aanwezigen op hun klok keken en bedachten dat ze vrijdag toch ook wel misschien gingen werken.

Bron: 

Eigen verslaggeving