Verhuist Boekhandel 't Verschil naar Het Roze Huis?

12/08/2015 - 12:15

Het pand van Boekhandel 't Verschil aan de Minderbroedersrui in Antwerpen is verkocht. Op 31 oktober stopt de gay concept store op zijn huidige locatie. Er zijn plannen om te verhuizen naar de Draakplaats, naast Het Roze Huis.

Er zijn gesprekken tussen 't Verschil, Het Roze Huis - çavaria Antwerpen en çavaria om het gelijkvloers van Draakplaats 2 te huren. Daar zou dan de kleinere boekhandel komen, samen met een extra secretariaats- en/of vergaderruimte voor çavaria en Het Roze Huis - çavaria Antwerpen. Er zijn nog geen handtekeningen geplaatst maar dat is wel de piste die momenteel grondig onderzocht wordt.

't Verschil zou in de lente van 2016 heropenen. De Minderbroedersrui 33 sluit op 31 oktober maar Draakplaats 2 zou dan onmogelijk klaar kunnen zijn. De eigenaar van het pand op Zurenborg moet ook de infrastructuur zoals sanitair en elektriciteit vernieuwen.

Çavaria en Het Roze Huis - çavaria Antwerpen zijn wel geïnteresseerd in een samenwerking. Enerzijds wil de Antwerpse LGBT-koepel meer zichtbaarheid, anderzijds wil het de drempel letterlijk verlagen door de moeilijke trappen te vermijden. Ten derde is er bij çavaria en Het Roze Huis - çavaria Antwerpen behoefte aan meer vierkante meters: voor bijeenkomsten van de aangesloten verenigingen, voor extra werkruimte voor vrijwilligers en personeelsleden, alsook opslagruimte.

Wordt vervolgd.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub