Lady Diana ging in drag naar homobar met Freddie Mercury

02/04/2013 - 11:47

De voormalige Britse prinses Lady Diana ging ooit met Queen-zanger Freddie Mercury naar een gaybar. Diana verkleedde zich als man zodat niemand haar zou herkennen.

Comedienne Cleo Rocos onthulde dit in haar biografie. Rocos vertelt dat Diana, Mercury, komiek Kenny Everett en zij op een avond iets dronken in het huis van Everett in Londen. Daarna wilde het gezelschap nog uitgaan naar de homobar The Vauxhall Tavern. Lady Diana werd door de drie anderen een legerjas, lederen muts en donkere zonnebril aangemeten, zodat niemand haar zou herkennen als een lid van de koninklijke familie. “Toen we haar in het schemerlicht bekeken, vonden we dat ze wel kon doorgaan als een nogal excentriek gekleed mannelijk homomodel,” legt Rocos uit.

“Toen we aankwamen, was de bar overvol. Het duurde een eeuwigheid voor we bij de bar waren. Iedereen begroette ons hartelijk. Het was fantastisch, maar erg spannend. Elke keer wanneer een behaard, in leder gehuld, lichaam naar ons toe kwam, klopte ons hart in ons keel. Maar werkelijk niemand herkende Diana.
De prinses en ik stootten elkaar aan als stoute schoolkinderen. Samen met Freddie (Mercury) was ze constant aan het giechelen. Eenmaal we de bar bereikten, keken we allemaal triomfantelijk naar elkaar: ‘Het is gelukt!’”

“Nooit was naar een bar gaan zo opwindend en leuk als toen,” gaat Rocos verder, “Daarna gingen we snel naar buiten en zochten een taxi om Diana terug naar Kensington Palace te brengen. Enkele homo’s zwaaiden haar uit, niet beseffend dat ze aan het wuiven waren naar hun grote icoon. Niemand heeft dit ooit geweten!”

In de vroege jaren 90 - toen hiv en aids nog omringd werden door vooroordelen en massahysterie - werd prinses Diana directrice van het National AIDS Trust, de grootste onafhankelijke organisatie voor hiv-patiënten in het Verenigd Koninkrijk. Ze werd directrice in 1991 en bleef dit tot in 1997, toen ze stierf in een auto-ongeval. Freddie Mercury stierf aan de gevolgen van aids in 1991.

Bron: