Kort nieuws

Smurft Jamie Deblieck straks de titel van Mister Gay World mee naar België?

26/05/2018 - 14:00

Onze Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck is sinds 18 mei in Zuid-Afrika om ons land te vertegenwoordigen op de Mister Gay World-verkiezing. Daar moet hij in vier dagen een reeks opdrachten uitvoeren, waaronder een foto-opdracht, een sportopdracht en een modeshow. Jaimie deelde op Instagram zijn nationaal kostuum voor de show dat helemaal in het teken staat van de zestigste verjaardag van de Smurfen. We wensen hem alvast heel veel succes voor de finale!

'Girl' van Lukas Dhont opent Film Fest Gent

23/05/2018 - 11:05

Film Fest Gent zal op dinsdag 9 oktober de 45e editie van het festival openen met het Belgisch langspeeldebuut en prijzenbeest 'Girl' van Lukas Dhont, in aanwezigheid van de volledige cast en crew. Dat maakte de 26-jarige Gentse regisseur vanavond bekend bij 'Van Gils en Gasten' na zijn terugkeer van het filmfestival van Cannes. 

Strangelove festival zet de marge centraal

22/05/2018 - 14:32

Op 7, 8 en 9 juni is queer al wat de klok slaat in Het Bos in Antwerpen. Van screenings van John Waters live begeleid door Elko Blijweert tot muziek van 2 Pigs under 1 Umbrella (acid) en Hard Ton (disco metal). Voor degene wiens oog ook wat wilt, zijn er enkele expo's, zoals die over queer grafisch ontwerp (Creatures of the Night) of kan je zelf aan de slag tijdens de Pornogami workshop. Combineer je liever papier met woord? Bij BeBe Books kan je jouw eigen zine maken!

Bredene ondertekent regenboogcharter

16/05/2018 - 13:30

De kustgemeente Bredene heeft het regenboogcharter ondertekend. Daarmee wordt Bredene de 35ste West-Vlaamse gemeente die belooft zich actief in te zetten voor haar holebi- en transbewoners.

Oprichtser 'Dykes on bikes' sterft op 69-jarige leeftijd

02/05/2018 - 21:52

Soni Wolf was de oprichster van een groep lesbiennes op moto's. In 1976 leidden ze de eerste San Francisco Pride Parade. Op 24 juni heeft de San Francisco Pride Parade voor haar een moment op het hoofdpodium gereserveerd waarbij ze haar vele contributies aan de Pride zullen erkennen. Zoals altijd zullen de Dykes on bikes voorop rijden tijdens de parade.

 

 

Disney lanceert Mickey Mouse-oren in regenboogkleuren

27/04/2018 - 09:12

Filmmaker Disney in opspraak gekomen in de LGBT+-community. Disney heeft Mickey Mouse-oren in regenboogkleuren gemaakt en verkoopt ze gericht aan queer fans. Een leuk hebbeding maar niet iedereen in de LGBT+-community is hier zo gelukkig mee, want zo ontwijkt Disney nog steeds het feit dat ze de LGBT+-community niet verwerken in hun films. Zo zijn er al een aantal films aangepast om biseksuele of homoseksuele karakters uit de films te houden.

Holebirechtenadvocaat uit 'Boys don't cry' gestorven

17/04/2018 - 09:50

In het Brooklyns Prospect Park in New York zijn de stoffelijke resten van de zestigjarige advocaat David Buckel gevonden. Hij stak zichzelf in brand uit protest tegen ecologische vernieling. Buckel was bekend voor zijn werk rond holebirechten. Hij was de advocaat in de zaak rond Brandon Teena, een transgender die verkracht en later vermoord werd in Nebraska. Dit verhaal werd in 1999 verfilmd als Boys don't cry met Hilary Swank in de hoofdrol.

Maud Vanhauwaert wordt ereburger van Veurne

28/03/2018 - 19:03

De Antwerpse stadsdichter Maud Vanhauwaert wordt ereburger van Veurne. Vanhauwaert groeide op in Veurne en daar zijn ze de dichteres duidelijk nog niet vergeten. Vanhauwaert wordt de zevende ereburger van de stad, onder andere Will Tura en Willem Vermandere gingen haar vooraf. 

”Vaak kennen we die titel toe aan mensen die al lang in het vak staan, maar hier belonen we haar voor uitzonderlijk bewezen kwaliteiten”, zegt burgemeester Peter Roose. “We hopen dat de titel een extra stimulans kan zijn voor haar carrière als woordkunstenares.” 

RuPaul krijgt als eerste dragqueen een ster op de 'Hollywood Walk of Fame'

20/03/2018 - 10:32
RuPaul Charles (57) was overweldigd door emoties. "Hier droomde ik van als kind. Dit is het belangrijkste moment uit mijn carrière", zegt de tv-presentator.
 
Zijn ster werd onthuld door actrice Jane Fonda. RuPaul werd vergezeld door zijn echtgenoot Georges LeBar, drie zussen en een oude schoollerares, die altijd een rolmodel voor hem is geweest.
 

VIDEO | Homoromantische clip voor Ierse inzending Eurovisiesongfestival

13/03/2018 - 09:56

Ierland stuurt Ryan O'Shaughnessy (25) naar Lissabon voor het Eurovisiesongfestival. 'Together' gaat over een relatiebreuk. Hoewel het lied het geslacht van de hoofdpersonages niet vermeldt, toont de clip wel een dansend homokoppel. Openbare omroep RTÉ verwijst naar de recente openstelling van het huwelijk voor holebikoppels in de Ierse Republiek. 

Pagina's

Hier niet op klikken aub