Kort nieuws

RuPaul krijgt als eerste dragqueen een ster op de 'Hollywood Walk of Fame'

20/03/2018 - 10:32
RuPaul Charles (57) was overweldigd door emoties. "Hier droomde ik van als kind. Dit is het belangrijkste moment uit mijn carrière", zegt de tv-presentator.
 
Zijn ster werd onthuld door actrice Jane Fonda. RuPaul werd vergezeld door zijn echtgenoot Georges LeBar, drie zussen en een oude schoollerares, die altijd een rolmodel voor hem is geweest.
 

VIDEO | Homoromantische clip voor Ierse inzending Eurovisiesongfestival

13/03/2018 - 09:56

Ierland stuurt Ryan O'Shaughnessy (25) naar Lissabon voor het Eurovisiesongfestival. 'Together' gaat over een relatiebreuk. Hoewel het lied het geslacht van de hoofdpersonages niet vermeldt, toont de clip wel een dansend homokoppel. Openbare omroep RTÉ verwijst naar de recente openstelling van het huwelijk voor holebikoppels in de Ierse Republiek. 

VIDEO | Adam Rippon gelauwerd voor zijn zichtbaarheid als out topsporter

12/03/2018 - 10:51

Als eerste openlijk homoseksuele Amerikaanse man die deelnam aan Olympische Spelen heeft Adam Rippon van Human Rights Campaign de Visibility Award gekregen. De kunstschaatser is dan ook erg zichtbaar en in alle betekenissen van de uitdrukking 'out there'. Schaamteloos is hij zichzelf op Twitter en in televisie-interviews. 

Nicola Adams wordt 'Bokser Barbie'

08/03/2018 - 17:24

Ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag heeft Mattel een reeks nieuwe Barbiepoppen gelanceerd. De reeks valt op door haar diversiteit en is geïnspireerd op bekende personen. Naast o.a. Frida Kahlo en Amelia Earhart krijgt ook de Britse Nicola Adams een eigen pop. De biseksuele Adams is de eerste vrouw die boksgoud pakte op de Olympische Spelen in Londen (2012). Vier jaar later won ze opnieuw goud op de Spelen in Rio.

Adam Rippon verdedigt Oscaroutfit met harnas

07/03/2018 - 09:50
Tijdens de 90ste Academy Awards in Los Angeles droeg out kunstschaatser Adam Rippon een opvallende outfit: een smoking gecombineerd met een harnas. De harnas-smoking was een ontwerp van Jeremy Scott, hoofddesigner van Moschino. Rippon kreeg bakken kritiek over de outfit, die volgens sommigen een verwijzing naar de fetisjscene was.
 

Staat Washington verbiedt conversietherapie

07/03/2018 - 09:18

Washington verbiedt conversietherapie of 'homogenezing' bij minderjarigen. Onder die noemer vallen behandelingen van mensen om hetero en/of cisgender te worden. Washington is de tiende Amerikaanse staat die conversietherapie verbiedt.

Game Mania speelt met gender en seksuele identiteit op Pokémon Day

27/02/2018 - 14:39
Vandaag is het Pokémon Day, op deze dag 22 jaar geleden zag de Pokémonserie het levenslicht. Aan de hand van cartoons brengt Game Mania de verschillende soorten Pokémonfans in beeld. Leuk detail: in twee cartoons worden gender en seksuele diversiteit op een leuke en indirecte manier in beeld gebracht. 
 

Miss Fhara Day is Miss Travestie België 2018

26/02/2018 - 08:57

Miss Fhara Day, in het dagelijkse leven Jordi Geets, is zaterdag in Oudenaarde verkozen tot Miss Travestie België 2018. Daisy D-Zire werd eerste eredame, Kayleigh More tweede eredame. 

sp.a lanceert nieuw LGBT-netwerk: Regenboog.Rood

23/02/2018 - 09:09

Regenboog.Rood, zo heet het nieuw netwerk voor LGBT's van de sp.a, dat gisterenavond in de Beursschouwburg in Brussel werd voorgesteld. Het nieuwe LGBT-netwerk zal zich focussen op het lokale beleid m.b.t. LGBT-rechten, het maatschappelijk welzijn van de holebi’s en transgenders verbeteren, actie ondernemen om geweld tegen holebi’s en transgenders te stoppen en hun rechten versterken.

Eerste transgender reservist in Filipijns leger

17/02/2018 - 07:47

Holebi's en transgenders mogen in de Filipijnen sinds januari 2017 openlijk als zichzelf dienen in het leger. Federaal parlementslid Geraldine Roman is voortaan reserveofficier. Roman is transgender. 

Pagina's