Kort nieuws

Julien Guilmain is Mister Bear Belgium 2018

15/10/2017 - 11:14

De Brusselaar Julien Guilmain, bijgenaamd Laloutre, is tijdens de Belgium Bear Pride verkozen tot Mister Bear Belgium 2018. Hij volgt Kriss Stephany op. Julien was achteraf erg karig met woorden. "Ik ben superblij", zegt Julien in een korte video op Facebook. Kriss bedankt zijn fans voor het afgelopen jaar. Nu gaar hij een jaar rusten. 

Dagelijks drie holebifobe en transfobe misdrijven in Frankrijk

12/10/2017 - 12:08

Voor het eerst heeft het Frans ministerie van Binnenlandse Zaken een uitgebreid rapport gepubliceerd over holebifobe en transfobe misdrijven. Politie en rijkswacht hebben in 2016 1 084 delicten (drie per dag) geregistreerd waarbij seksuele oriëntatie en/of genderidentiteit een factor was. Een misdrijf wordt als anti-LGBT beschouwd wanneer het slachtoffers dit zelf aangeeft, of wanneer de ambtenaar als dusdanig registreert.

Opmerkelijke cijfers:

Botswana erkent transman

12/10/2017 - 11:41

Het Hooggerechtshof van Botswana heeft de burgerlijke stand bevolen de geslachtsaanduiding van een transman aan te passen van 'vrouw' naar 'man'. De betrokkene, die anoniem blijft, ijvert al tien jaar voor deze aanpassing.  Botswana is niet bepaald LGBT-vriendelijk. Homoseks is er strafbaar en ook maatschappelijk is niet-hetero en niet-cisgender zijn een taboe. De uitspraak van het Hooggerechtshof is een kleine, maar mooie, stap in de goede richting.

Eerste transvrouw trouwt in Nepal

12/10/2017 - 11:38

Monika Shahi Nath (40) is getrouwd met Ramesh Nath Yogi (22). Ze is de eerste transvrouw in Nepal van wie het huwelijk erkend werd. 

VIDEO | Max van VV Hellendoorn getuigt over coming-out in het voetbal

09/10/2017 - 10:43

Max van VV Hellendoorn in Nederland getuigt voor 'Heroes of Football' over zijn coming-out. Dit Europees project wil de zichtbaarheid van holebi's in het voetbal verhogen. Rode Duivel Dries Mertens en Mister Gay Belgium 2016 Raf Van Puymbroeck steunen ook Heroes of Football, dat getuigenissen van holebi's in het voetbal verzamelt van bekende en onbekende voetballers.

Dochter van Jackie Chan doet coming-out

07/10/2017 - 11:16

Etta Ng, de 18-jarige dochter van acteur Jackie Chan, heeft haar coming-out gedaan via Instagram via een reeks hashtags: "#lgbtqai #lgbt #lesbian #androgynous". Ze woont met haar vriendin Andi Autumn samen in Hongkong. Daar ervaren ze, ondanks het internationaal karakter van de wereldstad, wel eens tegenstand. Vader en dochter Chan hebben amper contact. 

Ben Van Duppen wint Vlaamse PhD Cup

02/10/2017 - 23:52

Ben Van Duppen heeft de Vlaamse PhD Cup gewonnen, een prijs die jonge onderzoekers beloont. De kandidaten moeten hun onderzoek bevattelijk uitleggen in minder dan drie minuten. Dat is dezelfde tijdslimiet als die van het Eurovisiesongfestival. Van Duppen doceert kwantumfysica aan de Universiteit Antwerpen. Hij omschrijft zich als een progressieve LGBT+-activist. 

VIDEO | Superfruit vecht het uit in 'Future Friends'

05/09/2017 - 09:35

Superfruit, het duo bestaande uit Mitch Grassi en Scott Hoying, heeft 'Future Friends' uitgebracht. In een videoclip combineren ze het machogebeuren van een gevecht met camp. Grassi en Hoying maken ook deel uit van de Amerikaanse a-capellagroep Pentatonix. Superfruit is hun extra project op YouTube.

Homoclub Pulse zoekt nieuwe locatie

01/09/2017 - 09:00

In juni 2016 werden 49 mensen gedood in homodancing Pulse in Orlando. Sindsdien is de club gesloten. Eigenares Barbara Poma zoekt nu een nieuwe locatie. De huidige site wordt een plaats voor herdenking. De nieuwe zaak die Poma wil openen zal ook een andere naam krijgen.

Holebikoppels op cover Vogue Italia

30/08/2017 - 09:00

Vogue Italia komt in september uit met twee voorpagina's. Gelegenheidskoppel Lily Aldridge en Vittoria Ceretti kussen op de ene cover en echt koppel Edoardo Velicskov en Pablo Rousson kussen op de andere. "Bacio!", staat er, "Kus". Een pleidooi voor het homohuwelijk in Italië.

Pagina's