Kort nieuws

Knack Focus verkiest Lukas Dhont tot Mens van het Jaar

05/12/2018 - 10:42

Knack Focus verkoos Lukas Dhont, de regisseur van Girl tot Mens van het Jaar. 

Een half jaar geleden was Dhont nog een jonge maar relatief onbekende filmbelofte die - na enkele verdienstelijke kortfilms - net zijn eerste langspeler Girl had geregisseerd. Het pakkende portret van de trans* ballerina Lara werd geselecteerd voor het festival van Cannes. Dhont won daar onder meer de prestigieuze Camera d'Or voor beste debuut. Zo werd hij in één klap een internationale filmsensatie. 

Er komt een vervolg op Call Me By Your Name

05/12/2018 - 10:36

André Aciman, de auteur van Call Me By Your Name, kondigde op Twitter aan dat hij een vervolg zal schrijven op die roman. Eerder had Luca Guadagnino, de regisseur van de verfilming, al aangekondigd dat hij op een sequel broedde. ‘Ik zou dolgraag een vervolg zien op Call Me By Your Name . Meer nog, ik ben er op dit moment een aan het schrijven’, schreef Aciman. Het boek vertelt het romantische 'coming-of-age'-verhaal tussen de tiener Elio en de iets oudere Oliver. Timothée Chalamet en Armie Hammer vertolken de hoofdrollen in de met een Oscar bekroonde verfilming.

Jommeke wordt balletdanser

27/11/2018 - 10:50

Jommeke wordt balletdanser in het nieuwe album Balletkoorts. "Zo willen we de stereotiepe genderrollen helpen te doorbreken", zegt de uitgeverij. Een initiatief dat experts toejuichen. Ook VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck liet zich op haar Facebookpagina lovend uit over dit initiatief.

'We are family' nu ook verkrijgbaar als e-book

26/11/2018 - 11:57

Vorig jaar verscheen We Are Family, een boek waarin bijzondere gezinnen geportretteerd zijn.

Het boek bevat een verzameling verhalen en fotoportretten van LGBT+ personen en de kinderen van wie ze ouder, co-ouder, pleegouder, mee-ouder of donor zijn.

Het boek geeft antwoord op vragen als: wat beweegt LGBT+ personen  kinderen te krijgen, hoe zijn de kinderen er gekomen, wie spelen een rol in hun leven en hoe is het om op te groeien in een niet-gebruikelijk gezinsverband?

Stap terug voor holebihuwelijk in Taiwan

26/11/2018 - 09:53

In een referendum dat zaterdag werd gehouden de invoering van het holebihuwelijk door een meerderheid van de bevolking van Taiwan verworpen.

De uitkomst van het referendum plaatst de Taiwanese regering in een moeilijke positie: indien de wil van de bevolking wordt gevolgd dan zou ze ingaan tegen de grondwet. Doet ze dat niet dan zal haar worden verweten de stem van de bevolking niet te respecteren.

Belgium Bearpride 2018

12/10/2018 - 11:46

Zet het weekend beregoed in met de Belgian BearPride in Brussel. Op vrijdagavond is er een Bear Street Party, op zaterdag een Bear Brunch en op zondag wordt Mister Bear Belgium verkozen! 

Het volledige programma vind je hier

Dramaserie Anne+ binnenkort op NPO

02/10/2018 - 14:24

De dramaserie Anne+, over het liefdesleven van de lesbische twintiger Anne, wordt dit najaar uitgezonden door de NPO. Producent Millstreet Film ontwikkelde de serie in eigen beheer en gooide er eerder dit jaar hoge ogen mee op het festival Series Mania in Rijsel.

Het gaat voorlopig om zes afleveringen van twaalf minuten.

De exacte uitzenddata zijn nog niet bekend.

Advertentie van Wel Jong Niet Hetero krijgt publieksprijs

10/09/2018 - 20:49

Iedere zomer organiseert de krant De Standaard de Solidariteitsprijs voor de meest geslaagde advertentie. Ditmaal won Wel Jong Niet Hetero de publieksprijs. Meer dan 1.200 van de ruim 10.000 stemmen ging naar de LGBT+ jongerenvereniging. Daarom mag ze in de loop van het najaar nog driemaal gratis en paginagroot adverteren in 'De Standaard'.

Eminem krijgt kritiek na gebruik van F-woord op zijn nieuw album

07/09/2018 - 11:14

Vorige week kwam Eminem met een verrassingsalbum genaamd Kamikaze. In het nummer Fall bekritiseert hij een andere rapper en noemt hem een faggot. In 2013 kwam Eminem al in opspraak omdat hij LGBT+ scheldwoorden gebruikte in zijn songteksten. Volgens de rapper Eminem heeft hij het niet bedoeld als kritiek op iemands seksuele geaardheid. Faggot is, zegt hij, een gewoon scheldwoord die hij vaker gebruikt zoals bitch, punk of asshole. Het woord werd ondertussen gebleept in het nummer.

Pagina's

Hier niet op klikken aub