FOTO | Antwerp Pride Closing Festival 2015: topkwaliteit door topartiesten

09/08/2015 - 21:10

Op zondag 9 augustus werd de Antwerp Pride traditioneel afgesloten met het Closing Festival. Het feestje lokte volgens de organisatoren zo'n 4000 mensen naar de Grote Markt. Op het podium stonden onder andere NataliaAlexander RybakSlongs Dievanongs en Conchita Wurst het beste van zichzelf te geven.

Na een ingetogen start door Luc Ake, die met zijn harmonia gevoelige nummers bracht, kreeg Faith al wat swung in het feestje met Antwerpse liedjes en bekende covers zoals 'I want to break free' en 'Another brick in the wall'. De Nederlandse groep Storm, die nu met drie optraden, bracht er zijn tweede single. Hierna werd het showgehalte wat opgekrikt door de winnares en runner-ups van de eerste Antwerpse travestieshow, Daisy Desire (winnares uit Nederland) en Zsa Zsa Lamor.

"Een betere wereld begint met gelijke rechten voor iedereen!"

De eerste druppels vielen tijdens het korte optreden van Belle Perez, maar gelukkig was er geen zondvloed als vorig jaar. Het jeugdige enthousiasme van Rent bracht een prachtig voorsmaakje van hun musical die ze later op het jaar in het Fakkelteater zullen opvoeren.

Slongs Dievanons kon het publiek verder opzwepen en maakte er een wett party van door met supersoakers het publiek te besproeien. "Een betere wereld begint met gelijke rechten voor iedereen!", zei Slongs, wat op luid gejuich kon genieten. De temperatuur ging alleen maar ophoog met het optreden van Dimi En De Kasten, die een mix bracht van eigen nummers en gekende covers zoals 'Iedereen is van de wereld'.

De guitige en breedlachende Alexander Rybak, samen met zijn knappe en al even guitige danscrew uit België, brachten de harten van vele jongens en fans uit Noorwegen op hol. Naast de enkele Vlaamse woordjes, die hem erg schattig maakte, zei hij ook nog: "It's good to be proud about yourself, but so much more important to be proud of each other". ("Het is goed om trots op jezelf te zijn, maar zoveel belangrijker om trots op elkaar te zijn")

Natalia vervolgde hierop met een zeer energieke set met haar meest bekende nummers en kreeg met haar 'I've only begun to fight' het publiek wild van enthousiasme. Tijdens een kort moment van zelfreflectie besloot ze met: "Dees is toch het aller plezantste uit heel de wereld?"

Wellicht werd het meest uitgekeken naar Conchita Wurst die nu voor de tweede maal het Closing Festival mocht afsluiten. Conchita, net als alle andere artiesten trouwens, bracht geweldige muziek en sloot af met haar meest bekende 'Rise Like A Phoenix'.

Fotoreportage...

 

Created with flickr slideshow.

 

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub