Holebi's en transgenders op verjaardagsfeest prins Azim van Brunei

02/08/2016 - 00:34
Olympiër Gus Kenworthy (24), zijn vriendje acteur Matthew Wilkas (39) en transgender coryfee Caitlyn Jenner (66) waren te gast op het verjaardagsfeest van prins Azim van Brunei (34). In Brunei riskeren homo's steniging.

Het feestje vond plaats in Londen, waar homo's geen steniging riskeren. Prins Azim van Brunei is dan ook een socialite, iemand die een zeer openbaar en weelderig sociaal leven leidt. De prins heeft een handtassenlijn. Er wordt gezegd dat de prins zelf homo is. Azim is derde in lijn voor de troon.

Steniging

Dat is nogal lastig. Homoseks is strafbaar in de Staat Brunei Darussalam. Azims vader, sultan Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, is er absoluut vorst, premier, minister van Financiën en van Defensie. 
 
In 2014 voerde Brunei de sharia in. Mannen die seks hebben met mannen (MSM) riskeren nu steniging, tot de dood volgt. 

Boycot

Er heerst een boycot rond Brunei door de invoering van de sharia. De sultan is eigenaar van verschillende exclusieve hotels, waaronder The Beverly Hills Hotel in Los Angeles. Personen uit de showbizz vermijden nu deze hotels.

Foto op Instagram

Gus Kenworthy plaatse op Instagram een selfie van hemzelf, Matthew Wilkas en Caitlyn Jenner. De foto werd snel gewist, maar toch konden anderen het oppikken. 
 
Blogger Kenneth Walsh van Kenneth in the 212 plaatse de foto op zijn blog en confronteerde Kenworthy met zijn feestelijke activiteiten. De freestyleskiër sprak de blogger over het incident. Hij zegt nu spijt te hebben naar het verjaardagsfeest te zijn geweest.

Bron: 

Gay Star News, eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub