Cricketspeler Jonny Gascoigne doet coming-out

13/07/2016 - 00:08
Jonny Gascoigne (22) uit Manchester heeft zijn coming-out gedaan op OutSports. De twintiger speelt cricket, de meest Britse der sporten.

Steven Davies kwam in 2011 uit de kast, maar coming-outs in het cricket zijn even zeldzaam als in het voetbal. Jonny Gascoigne uit Manchester doet het nu wel. "Cricket is een heel beschaafde sport, maar toch moet je met de slagman psychologische spelletjes spelen", vertelt Jonny.
 
Hij geeft nu munitie aan anderen om hem te destabiliseren tijdens een wedstrijd.

Vakantieromance

Al in zijn tienerjaren besefte Jonny dat hij zich aangetrokken voelde tot jongens, maar als supersportieve kerel voelde hij zich niet passen in het beeld van homo's.
 
Het is pas tweeënhalf jaar geleden dat er iets gebeurde. Na een avondje drinken kuste hij op skireis met een monitor. Dat bleek een aha-erlebnis. Thuis bleef hij in de kast, maar Jonny begon via Tinder te daten.
 
Hij had zelfs een vriendje, maar hield de relatie geheim. Toen het vriendje het uitmaakte, kwam hij thuis uit de kast. Het werd er goed onthaald. Ook bij vrienden en in de ploeg bleek het geen probleem. Ook van tegenstanders krijgt hij respect.

Wat is cricket?

Cricket is een balsport waarbij punten worden gescoord door heen en weer te lopen over de cricket pitch (een run). Het is een teamsport waarin om beurt het ene team eerst gooit (bowling) en het andere team slaat (batting). Afhankelijk van de soort wedstrijd speelt men tot een afgesproken aantal overs of wickets
 
Als beide teams geslagen en gebowld hebben is het team met de meeste runs de winnaar. Er kan soms uren per dag gespeeld worden en dat verschillende dagen lang. Zelfs dan kan een wedstrijd eindigen op een gelijkspel. 
 
Cricket is voornamelijk populair in de landen van het Britse Gemenebest. Het is na voetbal de populairste sport ter wereld, voornamelijk door de vele fans op het Indiase subcontinent. Als je er niets van snapt, is dat geen schande.

Bron: 

OutSports, Gay Star News, Wikipedia