FOTO | Grote Belgische delegatie bij Baltic Pride

18/06/2016 - 12:05
Beeld: Yves Aerts
Belgen in Vilnius
Niet alleen Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans (N-VA), ook een grote delegatie van Holebihuis Vlaams-Brabant, van The Belgian Pride en Out And Green stapten mee in de Baltic Pride.

De hoofdstad van Litouwen, Vilnius, is dit jaar gaststad van de Baltic Pride. De gaypride van de Baltische Staten wisselt jaarlijks af tussen Riga (Letland), Talinn (Estland) en Vilnius. 
 
De holebi- en transgenderbeweging in de Baltische Staten kan de (morele) steun wel gebruiken en daarom is het traditie geworden dat een flinke Vlaamse delegatie naar de Baltic Pride trekt.

Steun van de burgemeester

Holebihuis Vlaams-Brabant stuurde een groep mensen en ook The Belgian Pride was vertegenwoordigd. Out and Green met onder meer voormalig Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille was aanwezig. Er was ook een officiële Vlaamse delegatie met huidig Vlaams minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans.
 
De burgemeester van Vilnius, Remigijus Šimašius (Liberale Beweging), steunt de gaypride. In 2013 werden holebi's en transgenders nog opgepakt tijdens de pride in Vilnius.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub