Den Draak is 'de tofste bar van België'

05/06/2016 - 00:22
Het is officieel nu: Den Draak uit Antwerpen mag zichzelf de titel van 'tofste bar van België' toeëigenen!

De voorbije maand waren honderden cafés in competitie via de website I Love My Bar. Gedurende deze periode hadden de trouwe fans van het holebicafé Den Draak al meermaals bewezen dat ze hun kroeg hoog in de ranglijst konden houden. Met nog amper zes uur te gaan, waarbij er om de vijf minuten kon worden gestemd, werd de schijnbaar verworven eerste positie eensklaps ingenomen door café Hofke, onmiddellijk gevolgd door Afrit 26.
 
De oproep via sociale media om massaal te stemmen bleef niet onbeantwoord. Zowel op het café als van thuis uit, werd er aan meer dan tweehonderd stemmen per vijf minuten een spannende nek-aan-nek race gehouden. Uiteindelijk eindigde Den Draak met meer dan 45.000 stemmen op de eerste plaats en kreeg daardoor de titel van 'tofste bar van België'. Een eervolle vermelding is er ook voor holebibar A-Pluss uit Gent. Zij eindigden op de vierde plaats met bijna 29.500 stemmen.
 
Op 10 juni volgt de officiële prijsuitreiking en de overwinning werd in Den Draak reeds uitbundig gevierd met het beloofde gratis vat. Meer sfeerbeelden zijn via Facebook te vinden.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub