44 landen verbieden lesbische seks

14/05/2016 - 00:10
44 landen verbieden lesbische seks. Een op de vier landen verbiedt dus seks tussen vrouwen. Dat blijkt uit een analyse van de Human Dignity Trust. Volgens de stichting stijgt het aantal landen dat vrouwenseks verbiedt.

De Human Dignity Trust analyseerde de wetgeving van landen en rechtsgebieden in de wereld. Minstens tien rechtsgebieden, zoals Sri Lanka, herschreven strafartikels zodanig dat niet alleen homoseks maar ook lesbische seks verboden werd. De Verenigde Naties tellen 193 lidstaten plus twee waarnemende landen. 

Koloniaal verleden en godsdienst

78 rechtsgebieden verbieden seks tussen personen van hetzelfde geslacht. Mannenseks en/of vrouwenseks. 80% van die landen maken deel uit van het Brits Gemenebest. De meeste landen die seks tussen mensen van hetzelfde geslacht bestraffen, hebben een Brits koloniaal verleden. Ook de sharia, de islamwet, is een bron voor homofobe strafwetten. 
 
Uit de studie 'Breaking the Silence: Criminalisation of Lesbians and Bisexual Women and its Impacts' blijkt dat het verbod op lesboseks nefast is voor lesbiennes en biseksuele vrouwen. Ze riskeren geweldpleging, uithuwelijkingen en zogenaamde correctieve verkrachting. Bij dat laatste verkracht een man een lesbienne of bi-vrouw om haar zogezegd 'hetero te maken'.

Landen die lesbische seks verbieden:

Algerije, Antigua en Barbuda, Barbados, Bhutan, Botswana, Burundi, Kameroen, de Comoren, Dominica, Eritrea, Ethiopië, Gambia, Guinea, Atjeh en Zuid-Sumatra in Indonesië, Iran, Irak, Jemen, Liberia, Libië, Malawi, Maleisië, de Malediven, Mauritanië, Marokko, Nigeria, Oeganda, Oman, Qatar, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Saoedi-Arabië, Senegal, de Salomoneilanden, Somalië, Sri Lanka, Soedan, Syrië, Tanzania, Togo, Trinidad en Tobago, Tunesië, de Verenigde Arabische Emiraten, Zambia. 

Hier niet op klikken aub