Google Maps zet veilige plaatsen voor holebi's en transgenders in kaart

21/02/2016 - 14:35
Google heeft Places of Pride gelanceerd, een Google-kaart die toont waar het veilig is om holebi of transgender te zijn. Handig voor wie reisplannen heeft, al blijft de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken de betrouwbaarste bron voor reisadvies.

Places of Pride van Google laat holebi's en transgenders toe veilige plaatsen toe te voegen en aan te vullen met opmerkingen. 
 
Patrick Hofmann van Google Maps Sydney: "Dagelijks worden mensen verliefd, kussen elkaar, komen uit de kast. De plekken waar dit gebeurt, worden memorabele plaatsen." Daarom wordt naar aanleiding van Sydney Mardi Gras, de gaypride van Sydney, Places of Pride gelanceerd. 
 
Een 'prideplek' is eender welke plaats waar je fierheid voelde om holebi of transgender te zijn. Je duidt de locatie aan met een Pride Pin.
 
In België zijn er welgeteld twee Places of Pride aangeduid, in Brussel.
 
Voor betrouwbaar reisadvies is het echter zinvol om de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Zij volgen de ontwikkelingen in tal van landen op en baseren zich op informatie, terwijl Places of Pride uitgaat van de persoonlijke ervaring van individuen.

Bron: 

BetaNews, AttitudeHier niet op klikken aub