DIVA festival voor lesbische en biseksuele vrouwen

15/11/2018 - 11:33
nieuws
Drieluik van Heather Peace, KT Tunstall, Emily Burns
DIVA music festival: het eerste festival voor lesbische en biseksuele vrouwen georganiseerd in het Verenigd Koninkrijk. Het DIVA festival wordt georganiseerd door DIVA magazine, onder leiding van Heather Peace. Zin in een tripje naar Engeland voor dit festival? Het vindt plaats van vrijdag 30 november tot en met zondag 2 december in Great Yarmouth. 

Dit jaar is de eerste editie van het DIVA festival. De organisator, DIVA magazine, is echter niet nieuw. Het tijdschrift bestaat al sinds 1994 en richt zich al sinds zijn ontstaan op lesbiennes en biseksuele vrouwen. Maandelijks komt er een exemplaar van het tijdschrift uit met daarin interviews met lesbische en biseksuele bekendheden en nieuws, politiek, entertainment en sociale problemen rond hen. Onder begeleiding van DIVA magazine heeft vooral Heather Peace het voor het zeggen bij de organisatie van het festival. Peace is een Britse actrice en muzikante en sinds 2016 is ze columniste bij DIVA. Ze is lesbisch en al enkele jaren getrouwd met haar partner Ellie Dickinson. Samen hebben ze drie dochters.

Het DIVA festival heeft als doelpubliek lesbiennes en biseksuelen. Naast het doelpubliek bestaat ook de line-up volledig uit vrouwelijke LGBT+ leden. Op vrijdagavond is het Big Band Night, wat inhoudt dat de hoofdact die avond een grote band van maar liefst negentien leden is, waaronder Heather Peace zelf. Op zaterdag is de headliner KT Tunstall, een Schotse singer-songwriter, daarnaast treden ook onder andere Heather Peace en Emily Burns op. Op zondag is Gabrielle de headliner, ook zij is singer-songwriter, maar zij komt uit Engeland. Op zondag kan je ook Grace Petrie en Charlotte Carpenter aan het werk zien. Is er even geen artiest die je wil zien? Geen probleem, want je kan ook altijd naar de chill out pool party gaan of naar één van de open mic sessies in the Irish Bar. 

Als je al helemaal zin hebt in een tripje naar Great Yarmouth voor het DIVA festival dan heb je geluk, want er zijn nog steeds tickets te koop via https://www.divamusicfestival.com
 

Bron: 

DIVAHier niet op klikken aub