Kim Meylemans moedigt mede-atleten aan uit de kast te komen

06/11/2018 - 09:53
nieuws
Kim Meylemans bij het Atomium
De Belgische Kim Meylemans verdedigt sinds 2014 de Belgische kleuren in het skeleton, een wintersport die verwant is aan bobsleeën en rodelen. Daarnaast is ze ook openlijk lesbisch. Ze vertelt in een videoserie genaamd PAINT over haar ervaring als lesbische sportvrouw in de sportwereld.

In haar sportcarrière is ze nooit uit de kast moeten komen omdat ze het altijd als normaal ervaarde om te antwoorden op de vragen of ze een vriendje heeft met het antwoord dat ze eigenlijk een vriendin heeft. 

Op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang dit jaar realiseerde ze zich dat het nog steeds belangrijk is om te praten over de LGBT+ gemeenschap naar de buitenwereld toe. Het verbaast haar dat er maar vijftien atleten zijn die uit de kast zijn voor de media, waardoor ze in actie schoot om erover te praten. De media pikte dit op en ze kreeg al snel positieve en negatieve reacties. Ze hoopt dat ze met haar boodschap andere atleten kan aanzetten tot nadenken als ze erover twijfelen om al dan niet uit de kast te komen uit schrik voor sponsors of een slechte reactie van het land waar ze wonen.
 

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub