Courtney Barnett curator Sonic City festival in Kortrijk

30/10/2018 - 11:25
nieuws
Courtney Barnett tijdens een optreden
Het Belgische festival Sonic City heeft dit jaar Courtney Barnett als curator. Barnett kiest ervoor om de line-up van het festival te laten domineren door vrouwen en LGBT+ artiesten. Het festival begint op 9 november met een pre-party om dan op 10 en 11 november helemaal los te barsten.

Sonic City is een festival in Kortrijk dat jaarlijks georganiseerd wordt in het Départ op het Nelson Mandelaplein. De line-up wordt elk jaar door een andere curator gekozen. Het festival wordt door Wilde Westen georganiseerd, dat is een West-Vlaamse concert- en festivalorganisator die zich vooral bezighoudt met pop-, rock-, klassieke, hedendaagse en jazzmuziek.

Het thema van deze elfde editie van Sonic City is The Future is Female wat ook te merken is aan te line-up. Die wordt namelijk vooral gedomineerd door vrouwen. Op de lijst staan onder andere Eleanor Friedberger, een Amerikaanse singer-songwriter die vooral bekend is als deel van de band The Fiery Furnaces, Snail Mail, ook een Amerikaanse singer-songwriter met de naam Lindsay Jordan, Goat Girl, een meisjesband uit Londen, en Nilüfer Yanya, zij groeide op in Londen maar haar roots liggen in Turkije, Ierland en op Barbados. Daarnaast zijn er ook nog enkele LGBT+-muzikanten te zien zoals Beverly Glenn-Copeland, die trans* is en uit de VS komt, Jen Cloher en Courtney Barnett zelf natuurlijk. Een line-up met zoveel diversiteit zien we niet vaak.

Die line-up werd gekozen door Courtney Barnett, een Australische singer-songwriter die ook een eigen muzieklabel, Milk! Records, heeft. Barnett is openlijk lesbisch en heeft een relatie met Jen Cloher. Jen Cloher is zelf ook singer-songwriter en de twee hebben al enkele liedjes samen geschreven over hun relatie. Ze noemen elkaar een inspiratie voor hun muziek. De gitariste van Jen Clohers band is dan ook Courtney zelf.

Tickets zijn te verkrijgen via www.wildewesten.be. Tickets voor de pre-party op vrijdag kosten 20 euro, voor een dagticket van zaterdag of zondag betaal je 38 euro en voor een weekend pass, waarmee je zaterdag en zondag kan gaan, betaal je 62 euro. De 3-day passes, voor de pre-party en het hele weekend, zijn helaas al uitverkocht.

Bron: 

Wilde Westen, Focus Knack, Dansende Beren