Genomineerden 'LGBT+ vriendelijkste mediafiguur' bekendgemaakt door OUTtv

11/10/2018 - 14:11
nieuws
Drieluik van Bo, Netta en Rémy
Journaliste Bo Van Spilbeeck, acteur Sven De Ridder, actrice Anke De Ridder, journalist en ZiZo-redacteur Rémy Bonny, Songfestivalwinnares Netta, Olympisch skiër Gus Kenworthy, reality-ster Rogier van der Linden, LHBT-activiste Dinah de Riquet-Bons en Amsterdams burgemeester Femke Halsema. Dat zijn de genomineerden voor de ‘OUT Media Award’ van OUTtv.

Elk jaar reikt de Vlaams-Nederlandse tv-zender OUTtv de ‘OUT Media Award’ uit aan de persoon die de LGBT+-gemeenschap op een positieve manier onder de aandacht bracht in de media. OUTtv maakt dit jaar de genomineerden op Coming Outdag (11 oktober) bekend op haar website. De winnaar zal later dit jaar uitgeroepen worden.

Persoonlijkheden die het verschil maken

Voor het eerst houdt OUTtv Benelux geen aparte verkiezing voor Vlaanderen en Nederland, maar gooit de zender de twee same. Vlamingen kunnen vanaf nu dus ook voor Nederlandse genomineerden stemmen en omgekeerd. Volgens de zender is 2018 een sterk jaar waarbij velen genomineerd konden worden.

Uiteindelijk koos de OUTtv-redactie voor de persoonlijkheden waarvan zij denken dat ze met hun verhaal een verschil maken voor de LGBT+-gemeenschap. Dat dit jaar zowel twee trans* vrouwen alsook een bekende broer en zus genomineerd worden, is een primeur.

Vereerd

VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck is vereerd met de nominatie. "Door begin dit jaar mijn levenskeuze publiekelijk te maken, heb ik andere transgenders geïnspireerd. Mijn coming-out gaf sommige personen steun om zelf die levenskeuze te maken. Ik ben heel blij met deze nominatie. Het is de bevestiging dat mijn coming-out niet voor niets was en dat het iets betekende voor de hele holebi- en transgenderbeweging", zegt de journaliste aan ZiZo. 

Ook ZiZo-redacteur Rémy Bonny heeft een nominatie op zak. De voorbije maanden waren intens voor de Oost-Europakenner. "Jongeren uit Armenië, Wit-Rusland en Oekraïne vertelden me de voorbije maanden hun verhalen, verhalen met hoop en met verdriet. De doodsbedreigingen die ik ontving, toont maar een klein deel van de realiteit waarin de LGBT+ gemeenschap moet leven in die regio. Zo werd ik onlangs nog wakker gebeld door een Armeense kennis die samen met zijn vrienden verjaagd werd uit zijn dorp toen men zijn seksuele geaardheid ontdekte. Ik draag mijn nominatie in eerste instantie aan hen op", zegt Bonny aan ZiZo.

Hoe stemmen?

Vorig jaar brachten meer dan 4.000 mensen hun stem uit in Vlaanderen en Nederland samen. K3 won in Vlaanderen vorig jaar de award omdat de groep over genderdiversiteit zong in het Prinsesje en Superman. Stemmen voor de meest LGBT+-vriendelijke mediapersoonlijkheid 2018 kan vanaf 11 oktober (Coming Outdag) tot en met 31 oktober via de link www.outtvpro.com/award

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub