T-Day op zondag 11 november: Thuis bij elkaar

20/09/2018 - 14:00
nieuws
Illustratie van vogels in een nestje
Op zondag 11 november 2018 is het weer zo ver: de T-Day, dé trefdag voor trans* personen en hun omgeving. Het thema van deze zevende editie is ‘thuis bij elkaar’ want de T-Day is een plaats waar we ons allen thuis bij elkaar kunnen voelen, onszelf kunnen zijn en elkaar kunnen vinden. De dag wordt georganiseerd door çavaria en haar trans*verenigingen.

De dag begint met ruimte voor ontmoeting met de andere deelnemers waarmee je gedachten en ervaringen kan uitwisselen. Daarna kan je uit heel wat workshops kiezen met uiteenlopende thema’s als de nieuwe transgenderwetgeving of logopedie. Er zijn ook workshops specifiek voor jongeren en de omgeving van trans* personen. 

Doorheen de dag kan je je licht opsteken bij informatiestandjes en experts uit verschillende vakgebieden. Je vindt er info over alles gaande van literatuur, gezondheid en veiligheid, tot waar je de dichtstbijzijnde trans*vereniging in jouw buurt kan vinden. 

De organisatie voorziet ook weer een stille ruimte waar je je even kan terugtrekken uit de massa en zorgt voor een buddysysteem zodat niemand alleen hoeft te komen naar de T-Day.

Nieuw concept: After-T!

Dit jaar zijn er na de T-Day vijf After-T-zaterdagen, telkens in een andere Vlaamse provincie. De Regenbooghuizen slaan hiervoor de handen in elkaar met de lokale trans*verenigingen. 

  • 17/11 in Limburg
  • 24/11 in Oost-Vlaanderen
  • 8/12 in West-Vlaanderen
  • 15/12 in Antwerpen
  • 5/1 in Vlaams-Brabant

Clean out the closet

Hou je van originele of vintage kledij maar niet van veel geld uitgeven? Ga dan zeker eens langs op de 'Clean out the closet'-kledingmarkt. Hier vind je naast unieke kledingstukken ook amper gebruikte binders, leuke accessoires en advies over hoe jij zelf je kledij kan herstellen. 

Ook is er dit jaar weer de beauty corner, waar je tips kan inwinnen over styling, make-up en hoe je op een correcte manier een binder of 'hesje' kan gebruiken. Op het einde van de dag is er een heuse All Bodies Welcome-modeshow met receptie.

Ben je zelf niet trans*, maar een naaste of iemand uit je vereniging wel? Ook jij kan terecht op deT-Day! De basisinfo over de trans*gemeenschap wordt voor je op een rijtje gezet en je kan een workshop 'how to ally' volgen. 

Inschrijven kan via www.cavaria.be/t-day    

Bron: 

Eigen verslaggeving

Flyer met praktische info over de T-day
Lees meer over: 


Hier niet op klikken aub