Na 33 jaar eerste holebihuwelijk in Australische soapserie Neighbours

05/09/2018 - 10:51
nieuws
koppel, acteurs met straatnaam in handen
De bekende Australische soapserie Neighbours, in Vlaanderen beter bekend als Buren, heeft na 33 jaar voor de eerste keer een holebihuwelijk in de serie.

De serie Neighbours gaat over de belevenissen van de inwoners van Ramsay Street, een doodlopende straat in Erinsborough, een fictieve voorstad van Melbourne. Sterren als Kylie Minogue, Natalie Imbruglia en Guy Pearce maakten hun debuut in de reeks.

Controverse

Matt Wilson en Takaya Honda spelen de personage Aaron Brennan en David Tanaka. Het stel in de serie zorgde al eerder voor veel oproer in Australië. Nu gaan ze nog een stapje verder, vorige aflevering gaven de personages elkaar het jawoord. De producer vertelde ook al dat Australië hen ook snel als vaders zal zien.

Geschiedenis schrijven

Dit holebihuwelijk is een groot en belangrijk moment op de Australische televisie. Honda, die dit jaar in de jury zat van Mr Gay Pride Australia, was verheugd dat er deel van uitmaakt. Hij noemde dit het belangrijkste moment van zijn acteercarrière.

Niet zomaar een serie

Neighbours is niet zomaar een serie in Australië, het is een iconische serie. Geen Australiër die de serie niet kent. Deze verhaallijn brengt het holebihuwelijk op een positieve manier onder de aandacht van de kijkers. Fans van de serie lieten al weten dat ze door de relatie van de personages zelf het lef hadden om uit de kast te komen.

Bron: 

Eigen verslaggeving; pinknews.co.uk