Achtste editie L-week Antwerpen zet in op plezier, beweging en ontmoeting

15/09/2018 - 09:57
nieuws
Datum van de L-week met een oudere lachende dame met zonnebril
Van vrijdag 9 november tot zondag 18 november vindt de achtste editie van L-week Antwerpen plaats. De L-week is een initiatief voor lesbische en bi-vrouwen, georganiseerd door vrijwilligers van Het Roze Huis - çavaria Antwerpen. Met activiteiten als dans, kookavonden en feestjes zet de nieuwe editie in op meerdere facetten.

Het volledige programma is te raadplegen op de site van de L-week en toont veel variatie. De meeste activiteiten zijn individueel, enkele zijn gericht op koppels en andere worden in team beoefend. Daarnaast worden veel activiteiten gratis aangeboden en andere tegen een kleine vergoeding. Kortom: er is voor ieder wat wils tijdens de L-week. Of dat nu een babbelkroeg, een brunch, een fotoproject rond gender, een wensmoederborrel, een fietstocht of een fuif is. Of nog iets helemaal anders van de 21 activiteiten. 

Blijvende relevantie

De editie is nog steeds sterk nodig, zegt Sofie Detaille, medeorganisator van het evenement. ‘De L-week is relevanter dan ooit. De wereld rond ons vertoont steeds meer barsten van onverdraagzaamheid. Tijdens deze tien dagen is het essentieel dat we als groep vrouwen* naar buiten komen en elkaar ondersteunen. Het is uniek zoveel lesbische* verenigingen te zien samenkomen in één event. Voor mij het summum van samenhorigheid binnen de gemeenschap zelf.’ 

De organisatoren van de L-week slaan dit jaar de handen ineen met een aantal aangesloten verenigingen en partners van Het Roze Huis, zoals Regenboogambassadeurs, WIJ, Atthis, ’t Kwadraat, Flamingo’s, Stavazah, Active Company, Holebibib, Kartonnen Dozen, HLWM, Den Draak en Genderflux. 

Bron: 

Eigen verslaggeving

Flyer met info over de L-week en een oude dame met zonnebril die feest viert


Hier niet op klikken aub