Hard Rock Cafe eert Freddie Mercury met ‘Freddie for a day'

01/09/2018 - 08:00
nieuws
Queen imitator in Hard Rock Café Rome
Op 5 september zou Freddie Mercury, de leadzanger van Queen, 72 zijn geworden. Genoeg reden voor alle 185 Hard Rock Cafes wereldwijd om een fundraising campagne te organiseren. Twee Vlaamse Hard Rock Café’s doen dat met een heuse Mercury-dag. De naam: Freddie for a day. Alle werknemers van het Brusselse en Antwerpse Hardrock Café zullen zich die dag van top tot teen wurmen in een Freddie Mercury-outfit, terwijl in beide filialen een Queen-coverband zal optreden.

In Antwerpen wordt Queen vertegenwoordigd door Neo Trio en in Brussel door The Pilgrims.

In beide café’s kan je bovendien op schermen enkele van de legendarische Queen-concerten bekijken. Wie een effort doet door zich te verkleden als Mercury, wordt beloond met een gratis drankje. Wie toevallig geen uit de kluiten gewassen Freddy-snor heeft liggen in zijn la: geen nood, die dag worden er naast pins ook snorren verkocht.

De opbrengt van beide feestjes gaan naar Mercury Phoenix trust, een organisatie die wereldwijd vecht tegen hiv/aids. “Freddie Mercury was een legendarische zanger, songwriter en record producer en we voelen ons vereerd om onze langdurige steun voor de Mercury Phoenix Trust verder te zetten via het ‘Freddie For a Day’-programma”, stelt Stephen Judge, President of Cafe Operations voor Hard Rock International.

Bohemian Rhapsody & Rocketman

Mercury zelf maakte één dag voor zijn overlijden, in november 1991, via een kort persbericht bekend dat hij aan AIDS leed. Hij werd 45 jaar.

Eind oktober wordt in Groot-Britannië de film Bohemian Rhapsody gereleased, een biopic van Queen en Freddie Mercury. Aan die film werd al sinds 2010 gewerkt, maar “artistieke meningsverschillen” met de regisseur en de Queen-bandleden deden de eerste hoofdrolspeler, Sacha Baron Cohen (Borat, Brüno) opstappen. Bryan Singer (X-Men, Star Trek), regisseur van het eerste uur werd ontslagen. Officieel omdat hij wegens gezondheidsproblemen te veel vrije tijd opnam. Mercury wordt nu vertolkt door de Amerikaan Rami Malek (Mr. Robot, Papillon), de regisseur is Dexter Fletcher (Eddie The Eagle). Dezelfde die intussen naarstig aan het werk is om de film Rocketman op tijd af te krijgen voor zijn release in mei 2019. Rocketman is een biopic van Elton John.

Bron: 

Eigen verslaggeving