De gemiddelde eerste keer bij bi's: Onhandig maar onovertreffelijk

28/08/2018 - 08:26
interview
Twee kussende meisjes
Redactrice Alice vroeg verschillende biseksuele personen, allemaal tussen zestien en twintig, naar hun eerste keer.

Hoe ontdekte je dat je biseksueel bent?

Hannah: "Pas een jaar nadat mijn eerste relatie met een meisje geëindigd was, wist ik met zekerheid dat ik ook op meisjes viel. Zelfs tijdens die relatie stond ik er niet bij stil dat ik bi zou kunnen zijn. Mijn toenmalige vriendin was in mijn ogen gewoon een uitzondering."

Lana: "Ik denk dat ik het voor het eerst besefte toen ik porno aan het kijken was, en plots doorkreeg dat ik meer aandacht aan de vrouw gaf dan aan de man. In het begin dacht ik dat ik me gewoon meer kon associëren met haar genot, maar achteraf begon ik toch mijn seksualiteit in vraag te stellen. Toen ik niet veel later verliefd werd op een goede vriendin, was dat echt een eyeopener, aangezien ik daarvoor alleen crushes op jongens had gehad."

Arthur: "Ik was een serie aan het kijken met een vriend die homo is, en hij begon zowat speels te flirten. Ik dacht dat het om te lachen was, tot hij zijn hand op mijn kruis legde en vroeg of ik een blowjob wou. Ik was eerst volledig in de war, maar toen ik er verder over nadacht, besefte ik dat ik dat eigenlijk wel zag zitten. Ik was eerst heel zenuwachtig, maar dat ging al snel voorbij en laten we zeggen dat ik sindsdien nooit meer helemaal hetero ben geweest."

"Lukas: Ergens heb ik altijd al geweten dat ik bi was. Zelfs op de lagere school wist ik dat ik zowel jongens als meisjes leuk vond, hoewel ik er toen niet echt aandacht aan besteedde. Het was pas in het eerste of tweede middelbaar dat ik er voor mezelf de stempel ‘biseksueel’ op heb gekleefd, maar op zich wist ik het dus al veel langer." 

Merk je een groot verschil tussen seks met jongens of met meisjes?

Hannah: "Het is vooral na de seks dat er een groot verschil is. Mannen vallen altijd direct in slaap, terwijl ik met meisjes echt nog uren kan knuffelen of gewoon iets compleet anders kan gaan doen."

Lana: "Ik kan het verschil tussen seks met jongens en seks met meisjes, denk ik, het best meten aan het aantal orgasmes. Bij seks met meisjes kom ik veel vaker klaar dan bij seks met jongens. Seks met vrouwen is gewoon iets gemakkelijker naar mijn gevoel, aangezien je van hetzelfde geslacht bent en elkaar dus veel beter aanvoelt."

 Arthur: "De seks is verschillend, maar ik heb niet het gevoel dat seks met het ene geslacht beter of slechter is dan seks met het andere geslacht. Uiteindelijk gaat het voor mij vooral om de persoonlijkheid."

Lukas: "Als het over onenightstands en verhoudingen van korte duur gaat, hou ik meer van seks met mannen, maar op lange termijn verkies ik toch seks met vrouwen. Mannen voelen, vanzelfsprekend, mijn lichaam veel beter aan, maar seks met vrouwen is vaak veel emotioneler, met veel meer liefde."

Wat trekt je aan in jongens? Wat trekt je aan in meisjes? 

Hannah: "Over het algemeen vind ik zowel bij jongens als bij meisjes zowat dezelfde dingen aantrekkelijk. Ik val voornamelijk op mensen met bruin haar, die liefst eerder gespierd zijn, of alleszins toch niet te mager. Meestal voel ik me iets sneller aangetrokken tot jongens dan tot meisjes, maar als het over serieuze relaties gaat, dan blijft vooral karakter belangrijk."

Lana: "Wat ik aantrekkelijk vind, verandert vrij regelmatig. Op sommige momenten kan ik mooie borsten echt heel aantrekkelijk vinden, terwijl ik er op andere dagen juist enorm hard naar kan verlangen om met mijn hoofd op een stevige borstkas te liggen."

Arthur: "Aangezien ik zelf een man ben, vind ik het makkelijker om mijzelf te associëren met de mannelijke anatomie, en al het fysieke, waardoor ik me iets sneller aangetrokken voel tot mannen. Nochtans vind ik vrouwen ook vaak heel aantrekkelijk, doordat ze zoveel moeite doen om er goed uit te zien, en omdat ze vaak zo gracieus en elegant zijn."

Lukas: "Persoonlijkheid is voor mij belangrijker dan uiterlijk, maar er zijn wel verschillende dingen die mij aantrekken bij jongens of meisjes. Ik val bijvoorbeeld eerder op slanke dan gespierde meisjes, terwijl ik bij jongens juist van het omgekeerde hou. Ik hou ook van lang haar bij meisjes, maar dat is iets wat mij bij mannen nooit zou kunnen aantrekken."

Merk je een groot verschil tussen relaties met jongens of met meisjes?

Hannah: "Ik vind het emotionele aspect bij meisjes meestal iets fijner. Ik had in het begin van mijn relatie veel moeite om mijn vriend goed te kunnen inschatten, en merk wel dat het stereotype van “jongens zijn minder emotioneel” ergens toch een beetje waar is. Niet veel, maar er is wel degelijk een verschil."

Lana: "Vrouwen zijn veel emotioneler, terwijl mannen meestal vrij rationeel zijn naar mijn gevoel."

Arthur: "Mannen zijn vaak veel directer dan vrouwen. Als een man zin heeft in seks, of als er iets is dat hem dwarszit, dan zal hij dat meestal gewoon laten weten. Bij vrouwen moet je vaak tussen de lijnen lezen om te begrijpen wat ze willen, of waar ze mee zitten."

Lukas: "Vooral op emotioneel gebied heb ik een verschil gemerkt. Mijn vriendin zegt het direct wanneer er iets is dat haar dwarszit, terwijl ik het gevoel heb dat mijn ex-vriendjes soms maandenlang dingen opkropten, vooraleer ze het durfden te zeggen."

Zijn er bepaalde dingen die mensen echt moeten weten over bi’s, omdat ze er soms een fout beeld van hebben?

Hannah: "Wanneer ik met iemand aan het daten ben en vertel dat ik bi ben, krijg ik soms uitspraken te horen als  'Oei, nu moet ik schrik hebben voor beide geslachten', maar dat is echt bullshit. Het is niet omdat ik op zowel jongens als meisjes val, dat ik mij aangetrokken voel tot letterlijk elke man en elke vrouw."

Lana: "Mensen vragen vaak wie “de man” is in onze relatie. Als ik met een man zou willen zijn, dan was ik wel gewoon voor een man gegaan. Bij ons gaat het om twee vrouwen die zich allebei vrouw voelen, het is echt niet chill als mensen dan gaan uitzoeken wie van de twee het mannelijkst is."

Arthur: "Wanneer ik vertel dat ik biseksueel ben, zeggen mensen vaak dat ik waarschijnlijk “gewoon niet weet wat ik wil”, of dat het een fase is. Het is echt enorm irritant dat andere mensen soms voor mij lijken te bepalen wat mijn seksualiteit is, alsof zij dat beter weten dan ikzelf."

Lukas: "Wanneer ik een relatie met een meisje heb, dan wil dat echt niet zeggen dat ik plots hetero ben geworden, in tegenstelling tot wat veel mensen denken."
 

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub