VIDEO | Tot hokjes volledig verdwijnen

14/07/2018 - 10:15
getuigenis
Inke Gieghase
Dat die genderhokjes eindelijk eens mogen verdwijnen, maakte Inke Gieghase duidelijk tijdens de Limburgse voorronde van het BK Poetry Slam. Inke wil op zichzelf geen labels plakken, ook niet op het vlak van gender.

Hun authenticiteit en rebels kantje overtuigde de jury en Inke stootte door naar de finale van het Belgisch kampioenschap dat eind september in Brussel doorgaat. Via hun poetry slam wil Inke duidelijk maken dat er meer opties zijn dan man en vrouw. Die boodschap staat ook centraal tijdens de non-binary day, die vandaag plaatsvindt.

Elk jaar, op 14 juli, vindt de ‘International Non-Binary People’s Day’ plaats. Deze dag is ontstaan om meer bewustzijn te creëeren rond non-binaire genderidentiteiten. Non-binair staat voor personen die zich niet volledig mannelijk of niet volledig vrouwelijk voelen. Sommiger personen voelen zich beide, helemaal geen van beide, er iets tussenin of fluctueren tussen beide. Dit zijn slechts enkele opties. Het genderspectrum is eindeloze waaier aan mogelijkheden. Zoals Inke het duidelijk maakt in hun slam: "waarom trekken en buigen we niet een beetje aan die harde rechte lijnen, tot hokjes, zoals in mijn utopische gedachten, volledig verdwijnen."

Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: 


Hier niet op klikken aub