Essentiel Antwerp brengt Pride-collectie uit en ontwerpt T-shirts vrijwilligers Antwerp Pride

04/07/2018 - 16:06
nieuws
Twee T-shirts uit de Pride-collectie van Essentiel
Het Antwerpse modemerk Essentiel brengt in augustus twee Pride T-shirts uit die exclusief zullen verkocht worden op de elfde editie van de Antwerp Pride. Essentiel Antwerp ontwierp ook de T-shirts die de Pride-vrijwilligers dit jaar zullen dragen. Het is de eerste keer dat het modemerk met de Antwerp Pride gaat samenwerken.

Toen de organisatie van Antwerp Pride Essentiel Antwerp benaderde met een sponsoringsvraag, was het antwoord meteen positief. De LGBT+-community ligt Essentiel Antwerp nauw aan het hart, en de samenwerking tussen beide is dan ook een heel logische keuze. 

Tongue-in-cheek T-shirts

Op de Antwerp Pride zullen twee ontwerpen te koop zijn: een T-shirt met het opschrift Let's get one thing straight, I am not in drie verschillende kleuren (wit, grijs en zwart) en een T-shirt met het opschrift Tapette. De opbrengst van deze collectie gaat integraal naar Antwerp Pride.

"De samenwerking met Antwerp Pride was voor ons echt een no-brainer.", aldus Tom De Poortere, head designer van de vrouwencollecties bij Essentiel Antwerp. "De gevatte opschriften op de T-shirts zijn echt typisch Essentiel Antwerp, en volledig in lijn met onze eigen huisstijl. Zo heeft het woord tapette eigenlijk een negatieve connotatie, en is het een Frans scheldwoord voor 'janet'. We kiezen er bewust voor om die slechte bijklank om te zetten in iets positiefs. Op die manier claimen we dat woord zelf en geven we er onze eigen, vrolijke twist aan." 

Met deze T-shirts treedt het merk in de voetsporen van Levi's, H&M en Asos. Die kledingmerken brachten die eerder ter gelegenheid van de Pride maand juni ook een Pride-collectie uit.
 

Bron: 

Eigen verslaggeving, PersberichtHier niet op klikken aub