Wie wordt Mister Gay Belgium 2018? Finalisten Jordy, Davy en Simon aan het woord (3/4)

26/05/2018 - 10:00
interview
Finalisten Jordy, Davy en Simon
Tom Goris, Willem Joris, Skelte Willems, Raf Van Puymbroeck en Jaimie Deblieck zijn de vijf vorige Mister Gay Vlaanderen- en Mister Gay Belgium-winnaars. Wie wint dit jaar de titel Mister Gay Belgium? Op zaterdag 2 juni weten we het. In aanloop van de finale had ZiZo een kort gesprekje met elke finalist. Vandaag is het de beurt aan Jory, Davy en Simon.

Jordy De Boo (19)

Wat vond je het leukste aan de verkiezingscampagne?

“Eigenlijk het hele avontuur. Er is een volledig nieuwe wereld voor me opengegaan. Als ik er toch iets moet uitkiezen, dan kies ik het lesgeven in mijn oude middelbare school over mijn thema ‘transgender en geloof’. Sommige leerlingen stonden niet voor dat thema open, maar deden wel mee aan de discussie uit respect. De anderen probeerden hen te overtuigen, dat was mooi om te zien. Er was ruimte voor debat.”

Lukt het om de campagne te combineren met je andere bezigheden?

“Het lukt me maar net om MGB te combineren met mijn studies en mijn studentenjob maar veel vrije tijd hou ik niet over. Maar als ik aan iets begin, dan ga ik er helemaal voor.”

Als je niet zelf wint, welke medekandidaat mag er dan winnen?

“Bart en Davy zijn er ontzettend veel mee bezig. Maar iedereen is een winnaar, door wat ze al gedaan hebben voor hun thema.”

Davy Lambrechts (35)

Wat vond je het leukste aan de verkiezingscampagne?

“Dat mijn netwerk heel fel uitgebreid is. Daarvoor was ik nooit echt actief in de LGBT-wereld. Ik heb ontzettend veel nieuwe mensen leren kennen, vele mensen benaderen me ook om te praten over mijn thema ‘LGBT’s met een verslaving’.”

Lukt het om de campagne te combineren met je andere bezigheden?

“Ik ben vrijgezel en hoef geen rekening met mijn partner te houden, daarnaast ben ik zelfstandige en kan ik mijn eigen agenda bepalen. Het lukt dus vrij goed om alles te combineren.”

Je hebt een moedige getuigenis afgelegd over je alcoholverslaving. Tijdens de campagne kom je vaak op activiteiten waar je alcohol krijgt aangeboden. Had je al moeilijke momenten?

“Ik heb gelukkig nog geen enkel moeilijk moment gehad. Soms heb ik er wel moeite mee om de mensen rond me zat te zien. De andere jongens zijn wel bezorgd om me, en dat apprecieer ik enorm. Ik ben blij dat mijn thema het taboe rond alcohol- en drugsverslaving bij LGBT’s bespreekbaar maakt.

Je bent biseksueel, kreeg je reacties vanuit de BI-community?

“Heel weinig eigenlijk. Maar veel mensen weten niet dat ik bi ben omdat ik een lange relatie met een man achter de rug heb. Ik voel me nog steeds aangetrokken tot mannen en vrouwen, dat fluctueert.”

Als je niet zelf wint, welke medekandidaat mag er dan winnen?

“Bart mag winnen omdat hij een heel sterk thema heeft en ook al wat meer levenservaring op zak heeft. Ik denk dat de community nood heeft aan een iets rijpere Mister Gay Belgium.”

Simon De Witte (19)

Wat vond je het leukste aan de verkiezingscampagne?

“Het feit dat ik zelf campagne kan voeren en daardoor veel nieuwe mensen leer kennen. Dat ik mijn verhaal naar buiten kon brengen en dat mensen er oprecht geïnteresseerd in zijn. Er is ook al eens iemand naar me toegekomen die zijn verhaal met me gedeeld heeft omdat hij hetzelfde heeft meegemaakt (Simon werd na zijn coming out door zijn ouders verstoten, red.). Het deed me veel plezier dat die jongen zijn verhaal met mij wou delen.”

Hoe intensief is de campagne?

“In het begin had ik er wat moeite mee en moest ik regelmatig activiteiten missen doordat ik al andere plannen had. Maar dan ben ik alles beter beginnen inplannen op voorhand en nu lukt het wel. Ik heb totaal geen spijt van mijn deelname.”

Als je niet zelf wint, welke medekandidaat mag er dan winnen?

“Bart, omdat hij een heel sterk thema heeft en er heel goed uitziet. Davy omdat hij enorm veel campagne voert, hij smijt er zich volledig voor."

Morgen sluiten Nick, Bart en Jorben het rijtje af.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: 


Hier niet op klikken aub