Expo ‘Gender Diversity’ in Antwerpen

04/05/2018 - 12:58
nieuws
Beeld van fototentoonstelling ‘Gender Diversity’
Van 4 mei tot 3 juni loopt in cultureel ontmoetingscentrum Het Stadsmagazijn in Antwerpen de fototentoonstelling ‘Gender Diversity’ van Brigitte Boffin. De fotografe toont in eenvoudige en ontroerende portretten mensen in al hun diverse rijkdom en schoonheid.

De Antwerpse fotografe Brigitte Boffin stak haar grote passie voor cultuur en diversiteit nooit onder stoelen of banken. Boffin exposeerde eerder al met Vrouwelijke Diversiteit, waarin ze Antwerpse vrouwen van wel meer dan 170 nationaliteiten potreteerde. Ditmaal brengt ze portretten samen waaruit blijkt hoe rijk onze genderdiversiteit is.

Boffin had altijd al bewondering voor mensen die in al hun verscheidenheid zichzelf durven tonen. “In onze maatschappij is het niet altijd gemakkelijk om te zijn wie je bent. Vanaf onze geboorte tot onze volwassenheid worden we door onze opvoeding in het gezin, door de educatieve systemen en door onze omgeving, gevormd en gekneed. Sommige mensen voelen zich prima in dit proces van ‘formatering’, maar er zijn anderen die er niet in slagen zich te identificeren met de standaardmodellen. Zij voelen zich anders, afwijkend. Zich ondanks die verschillen uiten en opkomen voor het anders-zijn vraagt moed, want dit kan heel wat moeilijkheden met zich meebrengen,” aldus Boffin.

Met de foto’s wil Boffin aantonen dat men ondanks die verschillen zichzelf kan zijn. “Het zijn juist de verschillen die rijkdom en schoonheid aan onze maatschappij geven,” lezen we van Boffin op de website van Het Stadsmagazijn.

Praktisch

Inkom? Gratis
Waar? Het Stadsmagazijn, Keistraat 5-7, 2000 Antwerpen
Wanneer? 4 mei 2018 tot 3 juni 2018
Open? Dinsdag tot vrijdag van 12 tot 23 uur, zaterdag van 12 tot 18 uur. 

Bron: 

Eigen verslaggeving

Een van de portretten van Brigitte Boffin uit de expo 'Gender Diversity'
Een van de portretten van Brigitte Boffin uit de expo 'Gender Diversity'


Hier niet op klikken aub