International Family Equality Day: diverse activiteiten voor regenbooggezinnen in Antwerpen, Gent en Oostende

18/04/2018 - 14:19
Over heel de wereld zet de International Family Equality Day (IFED) LGBT+ gezinnen in de kijker. Het is een dag waarop regenbooggezinnen elkaar ontmoeten en zichtbaar zijn in de maatschappij. Sinds 2015 neemt de Antwerpse vereniging ’t Kwadraat jaarlijks deel aan IFED. Dit jaar worden ook in Gent en Oostende activiteiten gepland.
“In 2018 doen we voor de vierde keer mee en is het tevens ook de derde keer in samenwerking met WIJ, met ondersteuning van çavaria - Het Roze Huis Antwerpen, Gelijke Kansen en Stad Antwerpen”, zegt Anke Van Loon van ‘t Kwadraat.
 

Wandeling in Antwerpen

“Op zaterdag 21 april maken we een leuke, interactieve tocht door het openluchtmuseum van het Middelheimpark en picknicken daarna samen aan de speeltuin in het Nachtegalenpark”, zegt Van Loon.  De wandeling start om 11 uur. Het volledige dagprogramma vind je op de eventpagina van ’t Kwadraat. 
 
Fabienne, Roza en hun kinderen zijn trouwe deelnemers en zullen er ook dit jaar weer bij zijn. Hun kinderen omschrijven de IFED als volgt: “Het is een gezellige dag waarop we allemaal samenzijn. We spelen spelletjes en doen leuke activiteiten. Er zijn ook andere kinderen met twee mama’s, het is leuk om te zien dat we niet de enige zijn.”
 
Een ander gezin komt jaarlijks vanuit Kortrijk naar Antwerpen om deel te nemen aan een ontmoetingsmoment voor regenbooggezinnen omdat zo’n activiteiten momenteel bij hen in de buurt nog niet georganiseerd worden. Daarom sprak ’t Kwadraat voor de editie van IFED 2018 de andere regenbooghuizen in Vlaanderen aan om ook deel te nemen aan IFED. 
 

Strandwandeling in Oostende

REBUS Regenbooghuis West-Vlaanderen organiseert op 21 april in Oostende een leuke activiteit in het kader van IFED, ‘We are family’. Een gezellige picknick gevolgd door een leuke strandwandeling. Check het evenement voor meer informatie.
 

Gezinsdag in Gent

Çavaria en het Oost-Vlaamse regenbooghuis Casa Rosa organiseert op 12 mei de gezinsdag ‘Elk gezin anders, allemaal Gent’. Dit is een dag voor de diverse gezinnen die Gent rijk is. Er is kinderanimatie, workshops voor groot en klein en een leuke standenmarkt. Stad Gent, IN-Gent, de jeugddienst, vzw Jong, Unia en Freetime zijn medeorganisatoren van deze dag. Meer info? www.cavaria.be/gezinsdag
 
Wil je verder op de hoogte blijven, volg dan zeker de Facebookpagina IFED België.
 
Bron: 

Eigen verslaggeving

Logo van IFED, gekleurde figuren in een cirkel
Poster voor de gezinsdag op 12 mei met cartoonfiguren van diverse gezinsvormen


Hier niet op klikken aub