VIDEO | Het gaat niet goed met 'Wielemie' Marieke Vervoort

11/01/2018 - 10:24
Out rolstoelatlete Marieke 'Wielemie' Vervoort (38) is er slecht aan toe. Op Facebook en bij JoeFM getuigde ze dat de pijn te veel is geworden.

Het is al langer geweten dat out paralympisch kampioene Marieke Vervoort voor euthanasie heeft gekozen. "De moeilijkheid nu is een datum kiezen," zegt Vervoort in de ochtendshow van Sven Ornelis en Anke Buckinx op JoeFM.
 
De rolstoelatlete heeft een slepende en progressieve spierziekte. Verbetering zit er helaas niet in. "Ik heb altijd gevochten en geprobeerd om mijn hoofd omhoog te houden, in mijn sport en daarbuiten", vertelde ze op de radio. "Mijn ziekte is de laatste tijd een stuk erger geworden. Mijn zicht is een heel stuk achteruitgegaan, net als wat ik nog met mijn handen kan doen."
 
"Ik lig vaak te huilen. Ik denk dat ze me soms horen roepen tot op de hoek van de straat. Ik verlies ook geregeld het bewustzijn. Het is soms mensonwaardig."
 
Ze is momenteel de nodige documenten voor euthanasie aan het vernieuwen. Dat moet om de vijf jaar gebeuren. "Nu moet ik nog naar een psychiater en dan is alles weer in orde. Dan komt het moeilijkste van allemaal: een datum kiezen. Maar ik kan echt niet meer. Ik kan niet meer volhouden."

Bron: 

GayLive.be