Mocht Bart Kaëll zijn carrière overdoen, zou hij veel eerder uit de kast komen

07/01/2018 - 11:55
Wat had Bart Kaëll (57) anders gedaan, mocht hij zijn bloeiende carrière nog eens overdoen? Veel eerder uit de kast komen, zo blijkt uit een interview met de zanger.

Bart Kaëll en Luc Appermont vormen veertig een koppel. Ze kwamen in 2010 uit de kast. In Het Nieuwsblad bespreekt Kaëll zijn 'levenslijn'.
 
Over 1972 zegt hij: "Ik moet toen twaalf, dertien jaar zijn geweest. Ik keek naar meisjes. En naar jongens. Ik dacht dat dat zou overwaaien. Maar rond mijn zestiende was dát nog niet over. Zou ik dan gay zijn?"
 
In 1978 was Kaëll 18 jaar en ontmoette hij Appermont in een bar in De Haan. "Een half jaar na onze eerste ontmoeting kregen we een relatie. Al worstelde ik met een dubbel gevoel. Was ik echt verliefd Luc, de mens? Of bewonderde ik de bekende presentator Luc Appermont? Voor Luc was het vast nog verwarrender. Hij was tien jaar ouder dan ik, is van een andere generatie en had al verschillende relaties met meisjes gehad."

Direct aanvaard

Over 1982: "Intussen kwam Luc steeds vaker bij mijn ouders over de vloer. Hij werd direct aanvaard. Zonder vragen. Mijn broer Dirk kwam thuis met Martine, mijn zus Anne met Claude, en ik met Luc. Ook al werd het niet zo uitgesproken, mijn moeder wist dat ik gay was. Een moeder voelt dat aan. Als kind verzorgde ik altijd mijn haar al piekfijn en moest ik mooi gekleed zijn."

Te laat?

De coming-out in 2010 was niet gepland. "Plots raakte in een weekblad bekend dat ik op mannen val. De journalist had me verkeerd geciteerd, maar op aanraden van Luc had ik het laten staan. De reacties van het publiek waren hartverwarmend. Iedereen heeft ons omarmd. Als ik al negatieve commentaren kreeg, was de kritiek dat ik jarenlang niet eerlijk was geweest. Onterecht, vind ik. Familie, vrienden en collega's in de showbizz wisten dat Luc en ik samen waren. Alleen hadden we de afspraak gemaakt dat we er niet over zouden spreken in de media. Je vraagt toch ook niet aan je beenhouwer of hij een scheve schaats rijdt?"
 
Maar toch: "Als ik vandaag mijn carrière mag herbeginnen, zou ik meteen zeggen dat ik een vriend heb. Je moet echter alles in zijn tijdgeest zien."

Trouwen?

Dit jaar komt de langverwachte theaterparodie van de 'Soundsmixshow' op de planken. Fans van het eerste uur kunnen dan een uurtje of twee genieten in het Fakkeltheater in Antwerpen. 
 
"Wat 2018 zo bijzonder maakt, is dat Luc en ik veertig jaar samen zijn. In het najaar vieren we dat met een theatertournee. We vertellen samen verhalen en sluiten dat telkens af met een liedje in dezelfde sfeer. Zo vertel ik misschien dat Luc graag fietst en ik helemaal niet. Dan staat Luc al een kwartier te wachten op de top, terwijl ik nog een stuk bergop moet. Al ga ik liever mee nu ik over een elektrische fiets beschik." 
 
"Of Luc en ik gaan trouwen? Als het ooit zover komt, laat ik het weten. Maar ik heb geen boterbriefje nodig om te weten wat hij voor mij betekent: zonder hem zou ik helemaal verloren zijn", besluit de verliefde zanger.

Bron: 

Het Nieuwsblad

Lees meer over: