Noodlot treft kunstenaarskoppel JF. Pierets dat wereld rondtrekt om te trouwen

16/12/2017 - 16:14
De Belgische Fleur Pierets en Nederlandse Julian P. Boom vormen samen het kunstenaarsduo JF. Pierets. Voor hun nieuwe project "22" trekken ze al een paar maanden de wereld rond om te trouwen in elk land waar het huwelijk opengesteld is voor partners van hetzelfde geslacht. Aan dit project komt een abrupt einde nu blijkt dat Julian P. Boom terminaal ziek is.

Fleur Pierets maakte het droevige nieuws op haar Facebookpagina bekend. "Mijn mooie vrouw, de liefde van mijn leven, is stervende."

Het koppel vernam het slechte nieuws in Frankrijk, waar ze enkele weken geleden elkaar nog het jawoord gaven. Toen Julian P. Boom onwel werd, ging ze onder de scanner. Het onderzoek wees uit dat er al meer dan tien jaar tumoren woekeren in haar lichaam. De tumoren zijn in een vergevorderd stadium, waardoor de kunstenares terminaal is.

Pierets prijst zich op Facebook 'gelukkig' dat ze het slechte nieuws niet eerder hoorden. "Hierdoor hadden we de voorbije achttien maanden een fantastisch leven (en konden we vier keer trouwen) zonder te beseffen dat dit doemscenario op komst was."

Wereldtournee van liefde

Fleur en Julian zijn al zeven jaar samen. "22" verwijst naar het aantal landen waar mensen van hetzelfde geslacht konden trouwen op het moment dat het project van start ging. Ondertussen werden Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië al aan dat lijstje toegevoegd. 

De voorbije maanden trouwde het koppel in al New York, Amsterdam, Antwerpen en Parijs. Spanje was het volgende land dat op hun lijstje stond. Met hun project wilden ze de mensen sensibiliseren voor LGBT-rechten. Het project draaide rond optimisme. "Anders hadden we net zo goed een werk kunnen maken over de 170 landen waar we niet mogen trouwen", vertelden ze in een interview aan ZiZo. Het interview verschijnt in het januarinummer 2018. 

Onze redactie wenst Fleur en Julian veel sterkte toe.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: 


Hier niet op klikken aub