Heb je een oudere broer? Dan is de kans groter dat je homo bent

14/12/2017 - 16:20
Onderzoekers hebben een verband gevonden tussen homoseksualiteit en het hebben van een oudere broer. Wie als man een oudere broer heeft, maakt namelijk meer kans om homo te zijn.

De oorzaak van dit verband is volgens onderzoekers van de Universiteit van Toronto, Brock University en Harvard Medical School te wijten aan een eiwit dat gelinkt is aan het Y-chromosoom. 

Herkenning

"Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat sommige vrouwen een bepaald eiwit, NLGN4Y, aanmaken na het verwekken van hun eerste zoon. Als deze vrouwen opnieuw zwanger worden van een jongen, treedt er een immuunreactie tegen het eiwit op. Door deze reactie ontstaan antilichamen en deze relatief hoge concentratie antistoffen heeft invloed op de ontwikkeling van het brein van het mannelijke embryo", stelt onderzoeker Anthony F. Bogaert van Brock University.
 
Het onderzoek bij 142 vrouwen en 12 mannen is gepubliceerd in het vakblad Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS). 
 
De bevinding is niet helemaal nieuw. Een studie uit 2006 linkte al het hebben van meerdere oudere broers aan homoseksualiteit. 
 
NLGN4Y en de antistoffen verhogen weliswaar de kans op en homoseksuele jongere broer, maar dat betekent niet dat elke jonge broer homo is. Het effect blijft zeldzaam. 

Bron: 

CNNHier niet op klikken aub