De Roze Pagina voor holebi’s en transgenders met een verstandelijke beperking

04/12/2017 - 13:33
Naar aanleiding van de Internationale Dag van Mensen met een Beperking (3 december) lanceerde çavaria De Roze Pagina. Op deze site staat -alle informatie voor holebi’s en transgenders met een verstandelijke beperking en hun omgeving verzameld.
Op www.derozepagina.be vind je informatie terug over holebi of transgender zijn, over uit de kast komen, verliefdheid, relaties en seksualiteit. Alles wordt op een begrijpelijke en leuke manier uitgelegd. “Het is belangrijk dat informatie voor iedereen toegankelijk is”, legt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs uit. “Gevoelens en verlangens kunnen ingewikkeld zijn. Je moet weten waar je terecht kan met vragen.”
 

Verenigingen voor holebi's met een verstandelijke beperking

“Ik was op een lezing over holebi’s. Een vrouw vertelde wat ze aantrekkelijk vond bij een andere vrouw”, vertelt Marijke van De Roze Joker. “Toen wist ik zeker dat ik lesbisch ben.” In elke Vlaamse provincie is er een vereniging voor holebi’s met een verstandelijke beperking. Het gaat om De Roze Maks (West-Vlaanderen), De Roze Joker (Oost-Vlaanderen), De Roze Wapper (Antwerpen), De Roze Ballon (Vlaams-Brabant) en De Roze Bink (Limburg).
 
Je hoeft natuurlijk niet naar een vereniging te gaan als je holebi of transgender bent. Het is vooral belangrijk om overal jezelf te kunnen zijn. Maar het kan een leuke manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen. “Mijn broer en ik gaan elk weekend samen op stap. In ons stamcafé weet iedereen dat we homo zijn”, getuigt Dieter. “We vinden het ook supertof dat er verenigingen bestaan.”
 
"We gaan naar een café, of de bownlingbaan. Soms spelen we een holebi-quiz", antwoordt Luc op de vraag welke activiteiten hij bijwoont. Op die activiteiten worden ze ondersteund door begeleiders en dat vindt Luc zeer waardevol. 
 

De Holebifoon

“Als je ergens mee zit, moet je kunnen praten met iemand. Sommige dingen kan je bespreken met je familie, vrienden, of begeleider. Maar soms wil je misschien anoniem je verhaal doen” zegt Borghs. “Dan kan je bijvoorbeeld terecht bij de Holebifoon.”
Bron: 

Eigen verslaggeving, Persbericht

Lees meer over: 


Hier niet op klikken aub