Leven in de kast: getuigenis van een experimenterende hetero

10/12/2017 - 10:58
Sommige mensen leiden een leven waarbij ze bepaalde facetten van hun innerlijk verborgen houden. Bart is een twintiger die zich als hetero identificeert. Hij heeft sinds een jaar een relatie met een meisje. Bart leeft echter met een geheim; af en toe eens experimenteren met mannen vindt hij heel leuk.

"Ik was 14 of 15 toen ik met een goede maat op vakantie was. Omdat we die avond geen meisje konden scoren, kwamen we tot de conclusie dat we het zelf konden doen. Zo heb ik ontdekt dat het wel tof was. Aanvankelijk is het bij die ene persoon, die trouwens ook hetero is, gebleven. Daarna heb ik nog met anderen geëxperimenteerd, maar dan vooral met homo’s of biseksuelen. Ik heb gehoord dat de seksualiteitsbeleving in de LGBT-gemeenschap er een stuk openlijker aan toegaat, terwijl dit bij hetero’s vaak nog een taboe is." 

Geheim blijft onder vrienden

"Ik heb eigenlijk nooit getwijfeld over mijn (heteroseksuele, n.v.d.r.) geaardheid. Ik ben ervan overtuigd dat het gewoon voor het plezier was. Mijn twee beste vrienden weten dat ik op dat vlak ruim van geest ben. Het gebeurde wel eens dat we op avonden naar porno keken en samen masturbeerden maar over die ervaring vertellen, ging nog een stap verder."
 
"Ik kom bij mijn vrienden altijd als heel cool over en op een of andere manier hadden ze het wel van mij verwacht. Op zich ging dat vertellen vrij gemakkelijk. Ik ben wel heel strikt in tegen wie ik het vertel; ik zeg het dan ook tegen heel weinig mensen. Ik sta namelijk overal bekend als de meisjesversierder en de hetero. Ik wil hebben dat mensen mij zo blijven zien."
 
"Ik ben blij dat ik zo ben. Mensen die daarmee niet akkoord gaan, weten het niet, ofwel… Iedereen gaat er heel discreet mee om. Ze weten ook dat als ze het verpesten, ik meteen weg ben."

Geen gevoelens bij jongens

"Tijdens mijn relatie spreek ik niet af met vrouwen. Het verschil is dat ik bij een vrouw wel gevoelens kan krijgen. Het klinkt misschien stom, maar dat is een vorm van respect ten aanzien van mijn vriendin. Ik zou het ook minder erg vinden mocht mijn vriendin iets met een vrouw doen dan met een jongen. Bij een jongen kan zij ook gevoelens krijgen, terwijl bij meisjes, denk ik, ze dat niet zal krijgen. Ik vind seks in een relatie belangrijk, maar ik zie een verschil in het geslacht van de personen met wie je seks hebt."
 
"Ik voel mij hierover niet erg schuldig. Mocht mijn vriendin seks hebben met een meisje en ze zou me dat vertellen, dan zou ik me wel eens afvragen waarom ze dat doet. Verder zou ik er niets van maken. Misschien ga ik wel voor mezelf er wat vragen bij stellen. Doe ik misschien iets verkeerd?"

Geen uitzondering

“Seks hebben met iemand van hetzelfde geslacht en erover praten is nog steeds een groot taboe”, vindt Bart. “Voor mij uiteraard niet, maar voor sommigen wel. En dat is spijtig."
 
Er zijn wel meer mensen als Bart die leven met een geheim. Dit kan verwarrend zijn of je ongelukkig maken. Het kan helpen om erover te praten. Je kan hiervoor anoniem terecht bij de Holebifoon op 0800 99 533 of mail naar [email protected] Via www.holebifoon.be kan je ook chatten.
 
Disclaimer: Bart is een pseudoniem. De foto bij dit artikel is niet van de geïnterviewde.
 

Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: 


Hier niet op klikken aub