'We Are Family', verhalen van LGBT-gezinnen, voorgesteld

08/09/2017 - 22:36
4
Vrijdagavond 8 september werd in Amsterdam 'We Are Family', een boek over regenboogfamilies, onder massale belangstelling voorgesteld. Auteur Emma van Zalinge en fotografe Bernice Siewe verzamelden en portretteerden veertien verhalen. ZiZo kon het boek reeds op voorhand lezen.

Mensen voor wie het krijgen van kinderen niet vanzelfsprekend is omdat ze homo, lesbisch, bi of transgender zijn worden geportretteerd in dit boek. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan homoseksueel Nederlands acteur Rick Paul van Mulligen, zelf ouder van een driejarig kind.

Emma van Zalinge en Bernice Siewe brengen een aantal ouders, mee-ouders, donoren, pleegouders en hun kinderen in woord en beeld. Het gaat over hoe de kinderen er gekomen zijn, hoe het gezin is samengesteld, wat ieders rol daarin is, hoe het is om met veel liefde op te groeien in een niet-gebruikelijk gezinsverband en om als ouder mee te maken.

Emancipatie

“Twee jaar hebben we aan dit boek gewerkt en wij zijn enorm blij dit boek eindelijk mogen voor te stellen. Gay families worden talrijker en gewoner dankzij de emancipatie van homo’s en lesbo’s. Met dit boek wilden we de emancipatiebeweging onderzoeken en ondersteunen. We zullen van jullie [de lezers] horen of we er in zijn geslaagd”, zegt Bernice Siewe.

Tot leven

In dit boek lees je ontroerende, grappige en indrukwekkende verhalen van vrouwen en mannen die hun kinderwens in vervulling hebben laten gaan of die hebben meegeholpen aan het realiseren van de wens van anderen. Auteur Emma van Zalinge brengt de woorden van de geïnterviewden helemaal tot leven en fotografe Bernice Siewe maakt het verhaal af met prachtige portretfoto’s van de geïnterviewden. Beide, tekst en beeld, vormen samen een prachtig verhaal.

In de huidige maatschappij is er een enorme diversiteit aan gezinsconstructies, en de makers van dit boek zijn er uitstekend in geslaagd om een prachtige doorsnede hiervan weer te geven.

'We Are Family' komt niet in de algemene boekhandel, maar is te bestellen is via de website: www.gayfamiliesbook.com. Prijs: 29,95 euro.

 

We Are Family, Bernice Siewe en Emma van Zalinge, Stichting Oog & Co te Amsterdam, 2017
Bron: 

Eigen verslaggeving

'Welkom gay famlies' op een krijtbord
Bernice Siewe
Emma van Zalinge
Twee kinderen overhandigen het boek aan Rick Paul van Mulligen, naast hem ook Sara Coster van Meerdangewenst en Bernice Siewe
Massale belangstelling
Stapel boeken 'We Are Family'


Hier niet op klikken aub