Olly Alexander praat over opgroeien als homoseksueel in documentaire

30/08/2017 - 21:44
Beeld: pixabay.com
Olly Alexander, een jong popicoon en zanger van de band Years and Years zoekt uit waarom de LGBT-gemeenschap kwetsbaarder staat in onze maatschappij. Waarom kampen holebi's en transgenders vaker met mentale problemen?

Recente studies hebben aangetoond dat meer dan 40 procent van alle holebi's en transgenders ooit met een mentaal probleem te maken krijgt, vergeleken met 25 procent in de gemele bevolking. LGBT's hebben ook twee keer meer kans om zelfmoordpogingen te ondernemen.
 
Olly Alexander is enorm populair geworden als frontman van de band Years and Years. Hij is een belangrijke stem als het gaat over mentale problemen, pesterijen en LGBT-rechten.

De film

Olly Alexander brak taboes met zijn muziekvideos die een eerbetoon aan de homoseksuele identiteit zijn. Deze maatschappelijk relevante, hedendaagse documentaire zal je de ogen openen. Olly spreekt openlijk over zijn eigen seksualiteit en zijn strijd met angsten. De zanger getuigt ook dat hij in zijn kindertijd erg gepest werd, eetstoornissen ontwikkelde en zichzelf pijn deed.

LGBT in 2017

Vaak wordt gedacht dat LGBT in 2017 alles voor elkaar hebben: gelijke rechten, aanvaarding enzovoort. Toch liegen de welzijnscijfers er niet om. Mentale stoornissen, suïcidecijfers, drug- en drankgebruik, zelfmutilatie, dakloos zijn en depressies. Is dit de constante bevestiging van de maatschappij dat je anders bent? Komt het door pesterijen waar veel jonge holebi's en transgenders mee te maken krijgen? Meer aandacht voor het welzijn van holebi's en transgenders dringt zich op.
 
Wie naar aanleiding van dit artikel nood heeft aan een gesprek of vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij het gratis nummer van de Zelfmoordlijn 1813 of op de chatservice zelfmoordlijn1813.be.Je kan ook contact opnemen de Holebifoon op het gratis nummer 0800 99 533 op maandag, woensdag en donderdag van 18.30 tot 21.30 uur. Je kan ook chatten op maandag, woensdag en donderdag van 18.30 tot 21.30 uur of je kan mailen naar [email protected].

Bron: 

Eigen verslaggeving, BBCHier niet op klikken aub