VIDEO | Overweldigend mooi: K's Choice met koor in deSingel in Antwerpen

27/08/2017 - 16:25
Beeld: Peter De Vos
Trouwe fans konden zaterdag 26 augustus een prachtig en uniek optreden in deSingel bijwonen. De zaal zat bomvol en tot twee maal toe werd er een staande ovatie gegeven. Zowel het publiek, de artiesten als het koor genoten zichtbaar van de volle overgave waarmee de mooiste nummers uit 25 jaar K's Choice werden gebracht.

"Toen we vrijdag voor het eerst samen repeteerden, werden wij zodanig weggeblazen door die 240 stemmen dat we de repetitie zelfs even hebben moeten stoppen." Sarah Bettens, de leadzangeres van K's Choice, was vol lof over het 240-koppig koor waarmee ze optrad in de internationale kunstcampus deSingel te Antwerpen. Samen met gitarist Gert Bettens en pianist Reinout RJ Swinne was de band zichtbaar aan het genieten van dit 'snoepprojectje'.
 
Het koor bestond hoofdzakelijk uit vrouwen en stond onder begeleiding van dirigent Hans Primusz, die samen met zijn zus Hannelore Primusz, Marjon Moed en pianist Peter Maus al voor het zevende jaar op rij een speels muzikaal concept hebben lopen. Verspreid over drie verschillende steden; Antwerpen, Gent en Leuven, werden er in augustus vijf dagen workshops voorzien waar er gewerkt werd rond zangtechniek, muzikaliteit en performance. De combinatie met K's Choice zette een ontroerend, overweldigend mooi resultaat neer.

Engelenstemmen

Het eerste kippenvelmoment was er al bij de start. Het optreden ving aan met 'Not An Addict'. Wellicht het meest gekende nummer dat nu mooier dan ooit weerklonk dankzij de 240 engelenstemmen die het kracht bij zetten. Daarna werden de nummers met de afzonderlijke koren van Leuven, Gent en Antwerpen gebracht. Niet dat er een verschil op te merken viel tussen de koren afzonderlijk, maar samen was het resultaat mindblowing.

Cocoon Crash

Kenners herkenden vooral nummers uit 'Cocoon Crash', het album dat in 1998 verscheen. Zo goed als alle songs kon je al terugvinden op het verzamelalbum '25 jaar K's Choice'. Naast het eigen Engelstalige repertoire bracht Sarah Bettens ook een Nederlandstalige ode aan wijlen Thé Lau met een rustige cover van 'Blauw' van The Scene. "Dit is voor een vriend die er vandaag helaas niet meer kan bij zijn, maar wel bijzonder trots zou zijn op deze versie", gaf Sarah als introductie bij het nummer.

Machtig einde

Het publiek ging gretig in op de uitnodiging om mee te klappen op het nummer 'When I Lay Beside You' en na een staande ovatie volgde een geïmproviseerd bisnummer. Na het schijnbaar laatste liedje werd de zaal in duisternis gehuld en verspreidde het koor zich rond de contouren van de zaal. Mysterieuze flauwe lichtjes van 240 zaklampen en de blauw-witte spotlight die K's Choice langs achteren bescheen, schiepen een bijzondere sfeer toen de onversterkte a-capellaversie van 'Killing Dragons' in een overigens muisstille zaal werd gebracht. Hierop barstte een tweede, minutenlang durende, staande ovatie los.

Wie meer over dit project wil weten, kan op www.zaterdagzondag.be terecht. Geniet hieronder nog even mee met enkele korte fragmenten uit het optreden.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub