FOTO | Antwerp Pride Closing Festival 2017, formule voor een wowgevoel

13/08/2017 - 20:42
Leuke dragshows, geweldige muzikanten en de unieke ervaring om Army of Lovers live aan het werk te zien was dit jaar de formule die je met een wowgevoel achterliet. Het Closing Festival was ook dit jaar een eersteklasse-evenement!

Naar goede gewoonte werden de acts op het Closing Festival ook dit jaar aan elkaar gepraat door JOE fm-presentatrice Nathalie Delporte en MENT TV-gezicht Dimitri Vantomme. De line-up voor het tienjarig jubuleum van Antwerp Pride was ronduit ge-wel-dig: Sarah Bettens, Stan Van Samang, Liliane Saint-Pierre, Ludoviq, Sven Ratzke, Belle Perez en Army of Lovers hebben het publiek een zeer leuke namiddag bezorgd.

Drag Queens United

De muzikale optredens werden afgewisseld met diverse shows. De spits werd afgebeten door Drag Queens United. Diverse dragqueens werden door BangBang LaDesh samengebracht in een - voor dragqueens - ongeziene sfeer van collegialiteit. Opvallend was dat er een aantal dragqueens met een motorische of auditieve beperking optraden.

Sven Ratzke

Hierna was het de beurt aan de dynamische Sven Ratzke die met covers van onder andere 'Laat me' van Ramses Shaffy het publiek snel warm had gemaakt.

Liliane Saint-Pierre

Met nummers zoals 'Sacha' en 'Soldiers of Love' kunnen we Liliane Saint-Pierre gerust de meter van de Vlaamse LGBT-gemeenschap noemen. Eventjes dreigde ze te veranderen in een 'kwaaie tante' toen het geluid niet naar haar wens was. Begrijpelijk dat dit op haar zenuwen werkte, maar gelukkig bleef ze professioneel verder optreden en kon het publiek volop genieten van haar zielsberoerende muziek.

Ludoviq

Hierna was het de beurt aan de naar eigen zeggen vrijwel onbekende finalist van de Nieuwe Lichting 2017 van Studio Brussel. De energie die Ludoviq in zijn optreden heeft gestoken zal menigeen nog lang bijblijven. De diepe, krachtige stem met een verbluffende expressie stak extra kracht in het gekende lied 'Human' van Rag'n'Bone Man.

Belle Perez

De lieftallige Belle Perez heeft ongetwijfeld vele meisjes- en jongensharten sneller doen slaan. Gekleed in een knappe Spaanse jurk bracht ze haar alom gekende repetoire. Het publiek kon ook deze keer voluit genieten en (fonetisch) meezingen met haar Spaanse songs.

Sarah Bettens

Speciaal uit de VS heeft onze 'firefighter' het beste van haarzelf gegeven. Het was een bijzonder mooi moment toen Sarah Bettens, bekend van de groep K's Choice, nog eens live 'Not an Addict' bracht. Voor Sarah was het een bijzonder en emotioneel moment om op Antwerp Pride te mogen optreden en dat was duidelijk te zien en te horen.

Stan Van Samang

De surprise-act op dit Closing Festival was Stan Van Samang. Na een eerste nummer werd het publiek getrakteerd op een uniek duet van Stan en Sarah. Het was namelijk Stans jarenlange stoutste droom om ooit eens samen met Sarah Bettens te kunnen optreden.

Geen Songfestivalwinnaars

Opvallend dit jaar was het uitblijven van Eurovisiesongfestivalwinnaars op het podium, de voorbije jaren een recurring theme op het Closing Festival. Na Alexander Rybak, Ruslana, Conchita Wurst en Dana International was het misschien wel eens tijd voor iets nieuws. Het voelde alleszins niet als een gemis dat het Songfestivalgehalte dit jaar eerder beperkt was.

Army of Lovers

De topact van het event was de Zweedse popgroep Army of Lovers. Het is een bijzondere gebeurtenis om hen aan het werk te mogen zien. Hun show kon best beschreven worden als een humoristische dance-act waarbij er mooi buiten de maatschappelijk gekende seksuele lijntjes werd gekleurd. Ze brachten hun meest gekende nummers zoals 'Crucified'.

Foto's

Foto's van het Closing Festival kan je op onze Flickr-pagina bekijken.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub