"27.000 Vlamingen hebben polyamoreuze relatie"

26/07/2017 - 09:05
27.000 Vlamingen hebben momenteel een polyamoreuze relatie, stelt de Nederlandse Stichting Pluk De Liefde. Polyamorie is juridisch niet geregeld.

Winston Blackmore heeft 24 vrouwen en 148 kinderen. Dat leverde hem een veroordeling op. Net als in Canada is in België polygamie strafbaar. Polygamie is trouwen met meer dan één persoon, polyamorie is het gelijktijdig onderhouden van verschillende amoureuze relaties zonder dat er hierover iets op papier staat.

De Morgen bevroeg enkele betrokkene over polyamorie in België. Seksuologe Rika Ponnet stelt vast dat steeds meer mensen zich outen als polyamoreus.

Annabelle Standaert van Polyamory Belgium ziet dat de Facebook-pagina een duizendtal likes heeft en dat de gesloten groep een 800-tal leden telt. ZiZo-Online sprak eerder dit jaar met haar.

Mogelijkheden

Charlie Magazine en Het Nieuwsblad deed eerder een rondvraag. 35% van de Vlamingen zou nadenken over 'alternatieve relatiemodellen'. Al klinkt dat heel erg breed.

Dankzij (mobiel) internet zijn de mogelijkheden om gelijkgestemden te ontmoeten wel vergroot. Datingapps en -sites bieden mensen die openstaan voor meerdere romances de mogelijkheid elkaar op te zoeken.

Bron: 

De Morgen, eigen verslaggeving