High Heel Race en tweedaagse Pink Shopping tijdens Antwerp Pride

05/07/2017 - 07:34
Ook de winkels aan en rond de Meir in Antwerpen springen op de kar van Antwerp Pride. Winkelcentrum Stadsfeestzaal wordt een infopunt voor de pride.

Op vrijdag en zaterdag 11 en 12 augustus 2017 organiseert de handelsvereniging Meir / Beleef Antwerpen en Teamservices in samenwerking met Shopping Stadsfeestzaal het winkelevenement Pink Shopping. Dat is een tweedaags evenement waarbij de winkels van de Meir-as hun steun aan Antwerp Pride en de LGBTQI-gemeenschap willen betuigen.

Tijdens vorige edities van Antwerp Pride werd de hele as al voorzien van Antwerp Pride-regenboogvlaggen maar dit jaar wil de vereniging die de winkels vertegenwoordigt met iets nieuws uitpakken: de Meir High Heel Race.

Hoge hakken

De hogenhakkenwedstrijd zal plaatsvinden op vrijdag 11 augustus van 14 tot 17 uur aan de Wapper. Tijdens dit evenement krijgen deelnemers de kans om deel te nemen aan de race die rond de fontein zal opgesteld staan. In verschillende rondes krijgt iedereen de kans om mee te dingen naar fantastische prijzen.

Tussen de rondes door wordt het evenement aan elkaar gepraat door gastvrouw Showqueen 2016 La Tash en voorzien van tal van optredens door dragqueens uit Antwerpen en daarbuiten.

7 cm

Wie wil deelnemen komt gewoon naar de Wapper om 14 uur en brengt zijn of haar hielen, die minstens 7 cm hoog zijn, mee. Wie geen hakken heeft of het eens wil proberen kan ook deelnemen: er zullen schoenen in tal van maten beschikbaar zijn. Iedereen is welkom om deel te nemen, op eigen valrisico weliswaar. 

Praktische informatie vind je op Facebook.

Pridepins

Wie tijdens de Pink Shopping de Meir-as opwandelt zal merken dat het personeel van verschillende winkels ook de pridepins dragen. In winkels met regenboogballontrossen aan de ingang krijg je ook een pin bij een bezoekje.

Zo wordt het hele Meir publiek mee betrokken in de Antwerp Pride.

Infopunt

Tijdens de pride week kan je terecht in Shopping Stadsfeestzaal voor alle info over Antwerp Pride. Hier zal zich namelijk een officieel Antwerp Pride-infopunt bevinden.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub