Trainbow Belgium en NMBS laten regenboogvlag wapperen

15/05/2017 - 12:29
Beeld: Trainbow Belgium
Trainbow Belgium heeft in samenspraak met de NMBS regenboogvlaggen opgehangen aan enkele Belgische stations tijdens de week van The Belgian Pride. Ze wil daarmee haar steun aan de diversiteit in onze samenleving betuigen en aan holebi's en transgenders in het bijzonder.

Trainbow Belgium is de vereniging voor holebi's en transgenders bij de Belgische Spoorwegen: NMBS, Infrabel en HR-Rail. De organisatie bestaat pas een jaar, maar heeft nu al deze belangrijke mijlpaal bereikt.
 
“We hebben met enkele enthousiaste collega's Trainbow Belgium opgericht om de LGBT’s van de spoorwegbedrijven te verenigen en om actief mee te werken aan een diversiteitsbeleid", vertelt voorzitter Ramses Noffels.

Regenboogvlaggen

De eerste resultaten daarvan zijn nu zichtbaar bij het grote publiek. "We trokken onze stoute schoenen aan en stelden de vraag om onze regenboogvlaggen te mogen ophangen tijdens de week van de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei en The Belgian Pride op 20 mei. Tot onze vreugde was de NMBS enthousiast over ons voorstel". 
 
Verschillende gemeenten hangen op 17 mei al de regenboogvlag uit, de NMBS volgt nu. "We kregen hierbij de steun van çavaria en Holebihuis Vlaams-Brabant."

Belangrijk statement

"Het is een belangrijk statement naar de duizenden bezoekers van The Belgian Pride die met de trein komen. Bovendien eindigt de prideparade, waaraan ook Trainbow Belgium zal deelnemen, voor het station van Brussel-Centraal. We hopen dat iedereen zich zo echt welkom mag voelen."
 
Trainbow wil ook een hart onder de riem steken van de vele holebi's en transgenders die werken bij de spoorwegen. "Als jouw werkgever zijn steun betuigt aan LGBT's, sta jezelf sterker in je schoenen tegen discriminatie door collega’s of managers."
 
Om dit statement nog meer kracht bij te zetten past de NMBS de gevelverlichting van het station Brussel-Centraal aan naar regenboogkleuren.

Elders

Dit jaar zijn al enkele stations uitgerust: Brussel-Centraal, Antwerpen-Centraal, Gent-Sint-Pieters, Luik-Guillemins, Bergen, Ottignies, Aat, Charleroi-Zuid, Nijvel en Doornik.
 
Trainbow Belgium hoopt op een vervolg. "We kregen de toestemming om alle stations waar het praktisch mogelijk is te voorzien van regenboogvlaggen, maar door ons beperkte budget en mankracht zijn we begonnen met deze negen stations. Volgend jaar hopen we nog meer stations uit te rusten."

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub