Massimadi Festival 2017 van 11 tot 15 mei

18/04/2017 - 00:00
Beeld: Massimadi Festival
Massimadi Festival
Massimadi bestaat vijf jaar. Massimadi is het Brussels LGBT-filmfestival van de Afrikaanse diaspora. Het festival vindt plaats tussen 11 en 15 mei in de Bronks aan de Varkensmarkt in Brussel.

"Vijf jaar! Dit jaar viert Massimadi Brussel zijn vijfjarige bestaan, een scharniermoment", jubelt Massimadi Festival. "Toen we jullie in 2012 onze eerste editie voorstelden, wisten we niet hoe lang dit avontuur zou duren."
 
"Zoals gewoonlijk biedt deze nieuwe editie een mooi programma met films en documentaires die onze mooie maar soms ook rauwe levens beschrijven, onder andere uit Zuid-Afrika, Brazilië, de Verenigde Staten, Frankrijk, Ghana, Haïti, Nigeria ... en zelfs België."

Festival in en uit de kast

"Dit jaar zijn we bijzonder trots en ontroerd om u de documentaire 'Het Festival blijft in de Kast' van Valérie Bah voor te stellen. Deze film verhaalt de helaas geaborteerde eerste editie van Massimadi Haïti in september 2016. Bah en Charlot Jeudy, voorzitter van de Haïtiaanse vereniging Kouraj, komen dit avontuur vertellen."

Privileges

"Privileges, privileges... Sedert enige jaren plakken we eindelijk een woord op wat waarschijnlijk de kern van het probleem is: de systemen van privileges die, op verschillende vlakken - huidskleur, geslacht, seksuele geaardheid, genderidentiteit, inkomen, enzovoorts -  alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat sommigen het beter hebben dan anderen."
 
Massimadi maakt er 'performancebijeenkomsten' van. 'Blank worden en je realiseren dat zwart zijn een ... schande is?'. "Om discussie te provoceren en jullie/onszelf in vraag te stellen."
 
Verder zijn er "workshops, feestjes, muziek, dans, een glimlach en een schaterlach, en liefde, hoe, waar, en met wie we willen". 

Brussel

Massimadi Festival vindt plaats van 11 tot 15 mei in de Bronks aan de Varkensmarkt 15-17 in Brussel. 
 
Info, programma en tickets

Bron: 

Eigen verslaggeving