VRIJE TRIBUNE | Cristina Vanlook - Ga heen en masturbeert u!

07/04/2017 - 18:09
Beeld: Pixabay
vrouw in bed, raakt haarzelf aan
Voor een enquête vroeg ik op holebifeestjes en in bars naar het masturbeerpatroon van mensen boven twintig jaar. De meeste mensen schrokken van deze vraag of liepen lachend weg. Die reacties verbaasden me. Was dit thema niet uit de taboesfeer?

Als je uit de kast komt, ben je anders met je seksualiteit bezig geweest dan hetero’s. Je hebt een andere seksuele geaardheid dan wat je van ma en pa hoort. Hierdoor ben je ook op een heel andere manier bezig met je seksualiteit, intenser misschien. Je seksualiteit is namelijk een groot deel van je identiteit. Je gaat naar holebifeestjes, bezoekt holebisites en maakt holebivrienden, allemaal om mensen te vinden die meer zijn zoals jij. Je zou denken dat iemand die op een intensievere manier bezig is met eigen seksualiteit ook een meer open houding heeft ten opzichte van seks. Dat praten over seks minder tot rode oortjes zou leiden. Niets is minder waar.

Wat is masturberen?

Masturberen is jezelf bevredigen, je eigen lichaam leren kennen en ontdekken wat je lekker vindt. Er is helemaal niets 'vies' aan masturberen. Mannen krijgen deze boodschap nog minder dan vrouwen, masturbatie bij vrouwen zit nog meer in de taboesfeer. Tijd om nogmaals uit de kast te komen, deze keer halen we masturbatie uit de rekken.

Waarom masturberen?

Waarom nu een vrije tribune over masturberen? Wel, het is voor je seksuele ontwikkeling onmisbaar. Het bereiken van een orgasme wordt makkelijker als je weet welke zones en handelingen je fijn vindt. Het is ook leuk als je eerst jezelf leert kennen voor je jezelf aan een ander geeft. Ook in een relatie is het prima als je masturbeert. Neen, dit is niet bedriegen en het betekent ook niet dat je minder zin in je partner hebt. Soms heb je gewoon alleen tijd nodig. Maar zoals voor alles in een relatie, praat erover met je partner. Voer een open gesprek met elkaar, liefst met zo weinig mogelijk verwijten, en kom tot een beslissing waar jullie beiden je goed bij voelen.

Voordelen van masturberen

Masturberen heeft heel wat voordelen. Het ontspant, vermindert stress en helpt bij het inslapen. Verder versterkt het mogelijk de bekkenbodemspieren. Bovendien zorgt het voor een goede doorbloeding van het lichaam en vooral de onderbuik. Voor de dames kan het helpen tegen menstruatiepijn. En voor de heren zou de kans op prostaatkanker op latere leeftijd lager liggen bij mannen die op jongere leeftijd regelmatig masturberen. Waarom wachten? Ga lekker naar een plek die je fijn vindt, zet indien je het leuk vindt wat porno op, relax en geniet van jezelf.

Bron: 

Eigen verslaggeving