RECENSIE | Wallis Bird - 'Home’ : experimenteel

06/04/2017 - 20:06
Beeld: Wallis Bird - Mount Silver Records/ Caroline international
2
Wallis Bird cd-cover omhelsing
Sommige muzikanten gaan naar Berlijn en omarmen de duisternis. Wallis Bird, een Ierse kunstenares die nooit zal voldoen aan stereotypen, heeft een heel andere ervaring. Ze komt uit de kast en vindt ware liefde en geluk in de armen van een goede vrouw. Haar nieuwe cd 'Home' gaat over liefde en thuiskomen.

'Home' bevat een breed scala van muzikale stijlen en stemmingen. Vrijwel alle elf nummers op het album, van de vrolijke opener ‘'Change’ tot aan het glorieus serene ‘Seasons​', gaan over haar nieuwe relatie en de liefde vieren. 'Home' vertegenwoordigt de rust na een storm die voor een groot deel van haar volwassen leven woedde.
 
Wallis Birds muziek is eclectische en onvoorspelbaar. De eerste malen geraak je er een beetje in verloren, maar na enkele keren luisteren en jezelf verdiepen in de tekst vind je enkele van de meest eerlijke, malse en openhartige liefdesliedjes.

Rustige zelfreflectie

Het is een cd die groei en stroom onderhoudt maar het gevoel van rustige reflectie nooit vermindert. De muziek is melodisch en zwoel, met een aardige hoeveelheid variatie aan instrumentatie. Al komt deze variatie soms als chaotisch over waardoor je wel eens afhaakt.

Wallis Bird, Karakter P& C 2016, Mount Silver records/ Caroline international, Bird records
Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: