Nieuwe verenigingen sluiten zich aan bij çavaria

20/03/2017 - 13:33
Op 18 maart organiseerde çavaria haar algemene vergadering in Gent. Negen nieuwe verenigingen sloten toen aan. De verenigingen zijn zeer divers: van het diversiteitsnetwerk van de Lokale Politiezone Antwerpen tot cultuurverenigingen.

Antwerpen

Diversiteitsnetwerk Lokale Politie Antwerpen  is een intern netwerk diversiteit met verschillende doelgroepen. Het netwerk is er niet enkel voor holebi's en transgenders, maar ook voor andere doelgroepen zoals bijvoorbeeld mensen met een migratieachtergrond of mensen met een beperking. Ze komen om de drie maanden samen en gaan samen naar interne en externe evenementen. Het netwerk staat open voor alle medewerkers van de Lokale Politiezone van Antwerpen.

 

Oost-Vlaanderen

VZW Joen staat voor Jongeren Onder Eén Noemer. De vereniging is een advies-, informatie- en doorverwijscentrum. Ze biedt een luisterend oor aan alle jongeren die met vragen zitten en indien nodige verwijst ze die jongeren ook door naar andere verenigingen.

Mali Medo is een vereniging opgericht om het aanbod aan culturele activiteiten in het Gentse LGBT-uitgaansleven uit te breiden. Hun activiteiten zijn toegankelijk voor alle geïnteresseerden en gaan van muziekoptredens tot toneelvoorstelling, en veel meer.

 

West-Vlaanderen

Go Out! Is een nieuwe vereniging in de regio Zuid-West-Vlaanderen met als uitvalstad Kortrijk. De vereniging is voor 25- tot 40-jarige LGBT's. Ze wilt mensen samenbrengen om zich te amuseren. Hun activiteiten zijn vrij toegankelijk - zonder lidgeld - om de drempel zo laag mogelijk te houden.

 

Limburg

OGWA (Ook Genks, Wel Anders) is ooit gestart als een vriendengroep, maar werkt ondertussen samen met de dienst diversiteit en gelijke kansen van de stad Genk en andere verenigingen. OGWA  is een holebi- en transgendernetwerk dat de LGBT-gemeenschap in hun stad wil verenigen en zichtbaar maken. Ze organiseert verschillende activiteiten en heeft ook een scholenwerking. De vereniging staat open voor iedereen.

 

Landelijk

Sex-Positive Belgium is een vereniging die openstaat voor iedereen en diversiteit belangrijk vindt. Ze brengt mensen samen in een safer space waar gesprekken worden gevoerd en workshops worden gegeven rond thema’s zoals (a)gender, oriëntatie, (a)seksualiteit, BDSM, … De vereniging wilt praten over seks, seksualiteit en gender in de breedste zin van het woord.

Belgium Bears is een groep voor Bears en liefhebbers van Bears. Homoseksuele, biseksuele en transmannen zijn welkom. De organisatie organiseert maandelijkse sociale activiteiten in heel België: naar de Prides gaan, museumbezoeken, een weekend, …

Trainbow Belgium heeft zijn naam ontleend aan onze Noorderburen. Het is een bedrijfsvereniging voor LGBT’s  die bij de Belgische spoorwegmaatschappijen en hun dochterondernemingen werken. Ze organiseren activiteiten voor collega’s en willen meewerken aan het diversiteitsbeleid van de spoorwegmaatschappijen.

Mix is de LGBT-werking binnen de PVDA. Mix wil samen met de PVDA bouwen aan een diverse samenleving waarin de rechten van iedereen gegarandeerd zijn, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit. Het is de werkgroep van de PVDA, en niet de partij zelf, die aansluit.

Bron: 

Eigen verslaggevingHier niet op klikken aub