VIDEO | Will Ferdy blaast 90 kaarsjes uit

09/03/2017 - 14:43
Beeld: ZiZo
Will Ferdy in wit maatpak en een micro.
Vandaag 9 maart wordt de Vlaamse zanger Will Ferdy 90 jaar. Hij was de eerste bekende Vlaming die zijn coming-out deed op televisie. Zijn verjaardag wordt zondag 12 maart gevierd in Antwerpen.

In december 1970 deed Will Ferdy reeds zijn coming-out in de toenmalige BRT-reportage Zo Zijn. Dit was toen allesbehalve evident was aangezien er op homoseksualiteit nog een maatschappelijk taboe rustte.

De zanger die vroeger veel tienerharten heeft doen wegsmelten, kreeg in januari 2015 nog de Çavaria Lifetime Achievement Award op Sparkle, mede omdat zijn coming-out het pad geëffend heeft voor elke bekende Vlaming die achteraf zijn coming-out deed. Op bijgaande video die werd opgenomen naar aanleiding van de website holebipioniers.be vertelt hij uitgebreid over zijn opmerkelijke coming-out.

Eind 2013 kondigde de zanger, na een jarenlange carrière, zijn afscheid aan van de Vlaamse podia en gaf hij nog een exclusief concert in het Lindner Hotel in Antwerpen. Dit was het officieel afscheidsconcert waarvan een dvd werd opgenomen die uitkwam in maart 2014. De dvd bevat het hele concert en een documentair gedeelde over zijn leven. Uiteindelijk gaf hij zijn laatste optreden eind juni 2014.

Nu zondag 12 maart zal zijn verjaardag worden gevierd met een Lunch & Concert in het Lindner Hotel in Antwerpen. Naast de vele andere artiesten die hem komen eren, zal ook hij heel uitzonderlijk terug even op de planken staan en een miniconcert geven.

 

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub