Beklaagde in Tongeren doet coming-out tijdens assisenproces

07/03/2017 - 09:45
Beeld: AJEL (Pixabay)
Vrouwe Justitia
In Tongeren is de assisenzaak begonnen tegen de moordenaar van Erik Janssen (50) uit Dilsem-Stokkem in 2013. De eerste dag kende al meteen een eerste verrassing. Voor het eerst heeft beklaagde Abdullah E. verklaard dat hij "niet heteroseksueel" is.

De onthulling van Abdullah E. was ook voor zijn advocaat een verrassing. Die vroeg een schorsing om te kunnen overleggen met zijn cliënt. 

Voetbalwedstrijd

Het lichaam van Erik Janssen, een minderbegaafde homoseksuele man, werd twee dagen nadat hij door Abdullah E. was neergestoken door de hulpdiensten teruggevonden. Op 22 oktober 2013 hadden de twee mannen afgesproken om samen naar een voetbalwedstrijd te kijken. E. viel toen op de zetel in slaap en werd wakker toen Janssen toenadering tot hem zou gezocht hebben. Met een mes stak hij verschillende keren in de borststreek van de oudere homo die zelf nog grotendeels in de kast zat. 
 
Het lijk van Janssen werd twee dagen later door de hulpdiensten ontdekt nadat de werkgever aan een buurvrouw gevraagd had om eens langs te gaan. Er waren bloedsporen, en dat leidde tot de arrestatie van E. in 2014. De twintiger was geen onbekende voor de politie want in het verleden werd hij al gearresteerd voor verschillende diefstallen.

In de kast

Tijdens de zitting bleek E. bereid te praten over wat er gebeurd is. Hij verklaarde dat Janssen de aanval had uitgelokt, omdat hij bleef dreigen hun homoseksuele betrekkingen openbaar te maken. "Ik had Erik Janssen gevraagd om erover te zwijgen, want binnen de Marokkaanse gemeenschap zou ik zeker in de problemen geraken", zei Abdullah.
 
Hij legde erna in detail uit wat er gebeurde.

Bron: 

Belga, GayLive.be

Hier niet op klikken aub