Leerlingen geven les over holebi's en transgenders

03/03/2017 - 14:58
Beeld: Pixabay
Leerlingen geven maandag op verschillende scholen les over seksuele en relationele opvoeding om te tonen hoe het beter kan in Vlaanderen. Sensoa en de Vlaamse Scholierenkoepel werken daarvoor samen. In het Atheneum Voskenslaan wordt er les gegeven over het thema ‘holebi’s en transgenders’.

Op 6 maart vinden op drie verschillende Vlaamse middelbare scholen ‘klaskapingen’ plaats. De leerlingen zullen zelf een uur lang seksuele en relationele vorming geven aan hun leerkrachten en medeleerlingen. Tijdens de klaskapingen worden ze ondersteund door Wel Jong Niet Hetero en Jong & Van Zin.

In het Atheneum Voskenslaan in Gent zal de les gaan over het thema ‘holebi’s en transgenders’. De klas zal meer te weten komen over onder meer de holebigemeenschap en het verschil tussen sekse en gender.

Jeroen Borghs van çavaria vindt dit een goed initiatief: “Het is belangrijk dat er bij relationele en seksuele vorming ook aandacht is voor holebiseksualiteit. Niet alleen jongeren die holebi zijn of het nog niet goed weten zijn daarbij gebaat. Jongeren moeten de informatie en ruimte krijgen om zelf te ontdekken wie ze zijn, wat ze leuk vinden en wat niet.”

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub