VIDEO | Mister Gay Belgium-finalist Gaëtan De Vos wil genderdiverse opvoeding

02/03/2017 - 07:31
Beeld: Mister Gay Belgium
Gaëtan De Vos
Gaëtan De Vos (24) is finalist van Mister Gay Belgium 2017. Hij heeft een grote kinderwens.

Gaëtan De Vos uit Ursel runt zijn eigen Kinderdagverblijf Pierlala. Zijn campagne voor Mister Gay Belgium 2017 is een genderdiverse opvoeding. "Think out of the box", zegt hij in zijn introductievideo. "Ieder kind heeft recht op een gezonde en gelijke opvoeding."
 
"Ik voed meisjes niet stereotiep op als meisje, en jongens niet specifiek als jongen. Ik heb hier bijvoorbeeld een grote verkleedkoffer staan. Wanneer een jongen daar een prinsessenkroontje uithaalt, dan is dat toch geen probleem? Of waarom zou het een probleem zijn als een meisje zich als piraat wil verkleden? Ik heb in mijn kinderdagverblijf ook bewust geen specifieke speelhoekjes gemaakt. Jongens mogen hier gerust met poppen spelen en meisjes met de auto's. Wat is daar verkeerd aan?", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Draagmoederschap of adoptie?

Gaëtan De Vos heeft zelf een grote kinderwens. Via adoptie of draagmoederschap? Daar is hij nog niet uit. Adoptie is een lange procedure, draagmoederschap is nog niet geregeld in België. Zijn vriend is er overigens niet uit of hij wel kinderen wilt.

Bron: 

Het Laatste Nieuws

Hier niet op klikken aub