Zuhal Demir is nieuwe staatssecretaris voor Gelijke Kansen

24/02/2017 - 02:01
Beeld: Wikipedia
Vlag van België
Zuhal Demir (36) uit Genk is door de N-VA aangeduid als de nieuwe staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Armoedebestrijding, Personen met een beperking, Grootsteden- en Wetenschapsbeleid.

Zuhal Demir volgt dr. Elke Sleurs op, die de N-VA in Gent op de rails moet krijgen. Demir heeft vanmorgen de eed afgelegd bij koning Filip
 
Zuhal is sinds 2010 lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers. De mijnwerkersdochter met Turks-Koerdische ouders studeerde af als juriste aan de KU Leuven en haalde daarna een master Sociaal Recht aan de VUB. Van 2004 tot 2013 werkte ze als advocate arbeidsrecht in Antwerpen. 

Genk - Antwerpen - Genk

In 2013 werd ze districtsburgemeester van Antwerpen in een coalitie met N-VA, Open Vld en Groen. Ze verhuisde in 2016 terug naar haar geboortestad Genk om samen met haar broers en zussen de zorg voor haar zieke moeder op te nemen.
 
Met Gelijke Kansen en Armoedebestrijding krijgt Demir bevoegdheden die aansluiten bij het verhaal dat ze al jaren brengt. "Het maakt niet uit waar je vandaan komt: hier kan iedereen het maken, hier krijgt iedereen kansen. En wij als N-VA geloven in positieve voorbeelden. We moeten mensen sterker maken en hen vertrouwen geven, in plaats van hen een slachtofferschap aan te praten. Zoveel mogelijk mensen helpen om die kansen te grijpen, dat is mijn ambitie", besluit ze.

Bron: 

Eigen verslaggeving