Nieuw Vlaams gay magazine verschijnt: Attitude

14/02/2017 - 17:19
Vanaf 24 februari is er een nieuw gay magazine op de markt: Attitude. Deze internationale titel van Britse bodem bestaat al meer dan 23 jaar. Vanaf februari komt er zowel een Nederlandse als een Vlaamse editie van het tijdschrift. ZiZo werkt samen met uitgever Media MANsion om Attitude in Vlaanderen gratis te verspreiden.

Attitude, het van oorsprong Britse tijdschrift, verwierf naam en faam met de vele bekende mensen die ze op de cover brachten. Niemand minder dan topsporter Tom Daley siert de cover van de eerste Vlaamse editie. Lezers vinden in het tijdschrift ook een fotoshoot met de finalisten van Mister Gay Belgium 2017. Daarnaast neemt Nederlands zanger en performer Jett Rebel welwillend plaats voor de micro.

Nieuws en sterren

Attitude brengt nieuws, cultuur en entertainment, spraakmakende interviews, interessante columns, en geeft tips over het uitgaansleven. Daarnaast gaat het ook de sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen en discussies niet uit de weg.

Het magazine is al meer dan twintig jaar populair bij de gay doelgroep. Sinds het eerste nummer in 1994 in het Verenigd Koninkrijk het licht zag, sierden vele bekende personen de cover van het tijdschrift dat inmiddels wereldwijd wordt verkocht. Zo prijkte Boy George op de voorkant van het eerste nummer en volgden daarna internationale sterren als George Michael, Madonna, Lady Gaga, Kylie Minogue, Robbie Williams, Naomi Campbell en Daniel Radcliffe zijn voorbeeld. De Britse prins William schreef vorig jaar geschiedenis door als eerste Britse royal ooit op de cover een gay tijdschrift te staan. Hij sprak in een interview met Attitude over holebifoob pestgedrag.

Joining the Media MANsion

De Nederlandse en Vlaamse editie van Attitude wordt uitgegeven door Media MANsion. Dat bedrijf publiceert ook Winq en Gay.nl.

Edwin Reinerie, uitgever van Attitude, is enthousiast over de brede waaier aan gay media die Media MANsion kan aanbieden: “Met Attitude brengt Media MANsion een nieuw magazine op de markt. Met vertrouwen ook, want Attitude geniet niet voor niets al 23 jaar populariteit in alle westerse landen ter wereld. Met Attitude, Winq en gay.nl is Media MANsion nu de enige uitgever in Nederland die alle gays van Nederland wil aanspreken.”

ZiZo en Media MANsion werken redactioneel samen voor de Vlaamse editie van Attitude. Het magazine is volledig gratis. Daarnaast blijft ZiZo-Magazine verschijnen volgens de gebruikelijke periodiciteit. Attitude en ZiZo-Magazine kunnen beide gratis meegenomen worden bij de meer dan 100 afhaalpunten in Vlaanderen. Wie dat wenst, kan zich ook abonneren op de Vlaamse editie van Attitude. Alle praktische info over abonnee worden, vind je in het magazine zelf.

“Echt iets voor jonge homo’s!”

“Attitude is een echte aanwinst voor de Vlaamse lezers”, reageert ZiZo-hoofdredacteur Dennis De Roover over de samenwerking met Media MANsion. “De komst van Attitude naar Vlaanderen is een goede zaak voor de diversiteit op vlak van gay media. Met Attitude richten we ons op jongere homo’s. ZiZo-Magazine, het tijdschrift dat çavaria volledig zelf publiceert, komt telkens met stevige analyses en themadossiers. Zo zijn we een echte referentie op vlak van LGBT-nieuws in het Nederlandstalige taalgebied geworden. Jongere homo’s vinden ZiZo-Magazine echter wat zwaar en ernstig. Zij snakken naar een speelser tijdschrift waarin vooral mannen worden getoond en waarin populaire onderwerpen worden aangesneden waar iedereen vlot over kan meespreken.”

“In Attitude kunnen we tussen het populaire nieuws berichten brengen over de holebi- en transgenderbeweging, specifieke zorgen en rechten, hiv, discriminatiemeldpunten ...  We willen al onze doelgroepen informeren over wat er reilt en zeilt in LGBT-land. En de lezers? Wel, die hebben er een kwalitatief gay magazine bij!”

Bron: 

Eigen verslaggeving